Scena
23.06.2023. 15:32
D. T.

"Seks i grad"

Gledali smo nove epizode serije "I tek tako", da vi ne biste morali

sara džesika parker, 23. 6. 2023.
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Nadali smo se da će druga sezona serijala “And Just Like That” popraviti (najblaže rečeno) loš utisak koji smo imali nakon prve sezone nastavka kultne TV serije “Seks i grad”, ali to se nije desilo. Štaviše.

Napokon smo dočekali drugu sezonu. Radovali smo se da ponovo vidimo Keri i ekipu kako "haraju“ Njujorkom, da sa njima zajedno proživljavano sve ono što je seriju “Seks i grad” činilo popularnom i jedinstvenom. Toliko je replika koje se prepričavaju, bez obzira na što je prošlo 25 godina kada su snimljene i prvi put emitovane, a da ne pričamo o haljinama, cipelama, frizurama… koje žene širom sveta imitiraju i dan-danas.

Nažalost, samo ovo poslednje – kostim i šminka glavnih likova serije, ostali su od onoga zbog čega smo voleli “Seks i grad”.

U drugoj, kao i u prvoj sezoni “And Just Like That”, svaki kadar je, verovali ili ne, reklama. Čak i kada Keri proverava koliko je sati, ona to čini gledajući u mali sat na aparatu za kafu čiji proizvođač “bode oči”!

Kao u filmu “Trumanov šou”, na primer, gde su takve reklame deo poente priče, s tim što su u ovoj seriji one prave i verovatno skupo plaćene, a cilj im je samo propaganda.

Ali, nije to jedino što smeta. Važniije je što nema priče i zapleta, a gluma je mlaka i neuverljiva, a humor tek sporadičan.

Nećemo vam sada “spojlovati” drugu sezonu, ali znajte da Keri više ne tuguje za Zverkom, barem ne u onolikoj meri, Miranda je i dalje u vezi sa bespolnom osobom, Šarlot se možda i najmanje promenila (ako ne računamo činjenicu da jedva govori od filera koje je stavila u svoje usne), a Samante nema - tu prazninu veoma loše pokušavaju da nadomeste Če, Lisa, Sima i Naja.

Ali, to što nema Samante ne znači i da nema seksa. Serija se sada bavi istraživanjem seksa u srednjim godinama, ali ovog puta bez humora i poente na kraju, kako smo navikli u originalnoj seriji.

Prve dve epizode, od ukupno 11, gledali smo u četvrtak 22. juna, na platformi Max (bivši HBO Max). Da li će ostale biti bolje od prve dve? Sumnjamo, s obzirom na ovo što smo do sada odgledali, ali imamo najmanje dva razloga da ne odustanemo - ponovo ćemo videti Ejdana, a reciklirana je i ONA Vivijen Vestvud haljina.

I da zaključimo rečima iz jednog od mnogobrojnih komentara gledalaca na društvenim mrežama o prve dve epizode: “Ova serija treba da se završi jednom zauvek. Ona ne stari kao fino vino, ona je više mleko koje se ukiselilo”.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve