Stižu nove serije

Stižu nove serije

Shutterstock


Nove domaće i strane serije, ali i popularni filmovi, dokumentarna ostvarenja, istorijske priče, monodrame uskoro će biti na RTS, a jesenja TV šema počinje već u subotu, 12. septembra, emitovanjem serije „Močvara“. Reč je o krimi-drami koja govori o policijskom inspektoru sa mračnom prošlošću koji prati trag serijskog ubice. Glavna uloga poverena je Goranu Bogdanu. “Močvara” se emituje subotom i nedeljom od 20 časova.

Serija "Močvara", Foto: RTS promo

Serija “Močvara”, Foto: RTS promo

Serija “Mama i tata se igraju rata” nastala je prema filmu Gordana Kičića „Realna priča“, ali gledaocima donosi nove scene i događaje, a banjalučka trilogija se nakon serije “Meso” nastavlja serijom “Kosti”, trilerom koji je snimljen po scenariju Nikole – Kolje Pejakovića i govori o ljudima koji u posleratnom haosu ne znaju kako da se uklope u razoreno i korumpirano društvo.

Povezane vestiKako preživeti film

Uskoro počinje emitovanje i serija “Slučaj porodice Bošković”, ”Kamiondžije” i “Tajna vinove loze”.

Serija "Slučaj porodice Bošković", Foto: RTS promo

Serija “Slučaj porodice Bošković”, Foto: RTS promo

“Slučaj porodice Bošković“ je sitkom od 64 epizode o naizgled sasvim običnoj porodici, po svemu osim po načinu na koji gledaju na život i rešavaju probleme. U glavnim ulogama su Radivoje Bukvić, Nataša Marković i Seka Sablić, kao i mladi glumci Silma Mahmuti i Đorđe Kadijević.

Scenario za seriju “Kamiondžije” potpisuje Gordan Mihić i nakon nezaboravnih Pavla Vujisića i Miodraga Petrovića Čkalje, u ulogama Paje i Jareta naći će se Nenad Jezdić i Tihomir Stanić kao Žića i Baja.

Serija "Kamiondžije", Foto: RTS promo

Serija “Kamiondžije”, Foto: RTS promo

Po scenariju Mirjane Bobić Mojsilović snimljena je drama “Tajna vinove loze”, a priča prati sudbine dve vinogradarske porodice čije se tajne, laži, ljubavi i obmane godinama prepliću. U glavnim ulogama gledaćemo Slobodu Mićalović i Vojina Ćetkovića.

Povezane vestiINTERVJU MARINA VODENIČAR: Umetnost će propasti ako bude bila samo odraz društva

U ponedeljak, 14. septembra, od 21 sat počinje nova sezona kviza „Potera“, a u utorak, 15. septembra, u 22 časa na Prvom programu prva epizoda novog serijala emisije „Srce zločina“. Emisija se bavi nerasvetljenim zločinima koji su od 1994. do 2004. godine potresali čitavu zemlju. U 10 epizoda govori se o 10 slučajeva – novinarke Dade Vujasinović i njenog kolege Milana Pantića, policijskih generala Radovana Stojičića i Boška Buhe, direktora Beopetrola Zorana Todorovića, prvog čoveka JAT-a Žike Petrovića, ministra odbrane Pavla Bulatovića, istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu Nebojše Simeunovića, generalnog sekretara Fudbalskog saveza Branka Bulatovića i dvojice gardista u kasarni na Topčideru. Ove sezone emisija ima jaču igranu strukturu, pa se pored autora i urednika emisije Veljka Medića, pojavljuju i brojni domaći glumci, predvođeni Goranom Šušljikom.

Od 21. septembra svakog radnog dana u 20 časova na Prvom programu RTS je nova serija „Hotel Balkan“, koja gledaoce vodi u tridesete godine 20. veka. U fokusu ove telenovele je ugledna banjalučka porodica u čijem vlasništvu je hotel. Porodični biznis obavijen je brojnim spletkama i tajnama, sukobima, borbom za nasledstvo i skrivenim gresima.

Serija "Hotel Balkan", Foto: RTS promo

Serija “Hotel Balkan”, Foto: RTS promo

Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije za oktobar priprema monodrame Petra Božovića, nastale prema vanvremenskim poemama Matije Bećkovića „Ćeraćemo se još“ i „Reče mi jedan čovek“, a u narednim mesecima na programe RTS-a stiže Bi-Bi-Sijeva TV drama „Telohranitelj“ (Bodyguard, 2018), koja je pobrala pozitivne kritike i osvojila neke od najprestižnijih nagrada i nominacija – Zlatni globus, Emi i BAFTA. Ove jeseni gledamo i najpopularniju izraelsku TV seriju „Fauda“ (Fauda, 2018), koja je postala međunarodni hit.

Povezane vestiNOVA PRAVILA: Nema Oskara za filmove bez rodne i rasne raznolikosti

Što se filmskog programa tiče, gledaoci RTS-a će uskoro imati priliku da pogledaju nagrađivani film Ane Marije Rosi „Ajvar“, sa Sergejem Trifunovićem i Natašom Ninković u glavnim ulogama. Očekuje nas specijalno pripremljen i pažljivo odabran ciklus filmova nastalih prema poznatim književnim delima, zatim jedan od najboljih ikada snimljenih filmova o opstanku i preživljavanju „Arktik“ sa Madsom Mikelsenom, ruska ratna drama „Sobibor“, kao i mnoga druga aktuelna ostvarenja svetske kinematografije.

Ove jeseni na RTS-u gledaćemo i nove epizode dokumentarno-igrane serije „Srpski junaci srednjeg veka“, koja je u prošloj sezoni naišla na izuzetan prijem kod TV publike. Drugi ciklus serijala ispričaće nam nove priče o nekim od najvećih junaka naše prošlosti – Stefanu Lazareviću, Đurađu Brankoviću, caru Urošu, Jeleni Balšić, vojvodi Momčilu, Jugu Bogdanu, Banović Strahinji i Tvrtku Kotromaniću.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar