Scena
30.09.2021. 16:40
Tanjug

Gordana Zdravković

Supruga Tome Zdravkovića: "Nadam se da će mladi da izvuku pouku iz filma"

Gordana Zdravković i Milan Marić
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Gordana Zdravković, udovica kompozitora i pevača narodne muzike Tome Zdravkovića, rekla je da doživljava "Tomu" reditelja Dragana Bjelogrlića kao "stvaran, emotivan film".

Normalno, to nije dokumentarni film, koji može da se napravi od njegovih snimaka. Ovo je igrani film. I sve je istina, samo su neke stvari na drugačiji način prikazane. Ali istina je provučena kroz ceo film", rekla je Zdravković agenciji Tanjug.

Milan Marić i gordana Zdravković
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

U Bjelogrlićevom biografskom filmu o Tomi Zdravkoviću (1938-1991) muzičara igra Milan Marić, pevačicu Silvanu Armenulić (1939-1976) Tamara Dragičević, dok samu Gordanu tumači Sanja Marković.

Gordana Zdravković i Marković se pre početka i do kraja snimanja filma nisu upoznale, već su to učinile tek pošto je "Toma" poceo da se prikazuje u bioskopima.

"Odradila je super posao. Pričala sam sa njom nakon filma i rekla sam joj to. Ona je mlada glumica, i mislim da je imala malo tremu, Ali uradila je posao odlično. Kada vidim kako reaguje i priča... uradila je pravu stvar ", rekla je Gordana Zdravković.

Na 30. godišnjicu smrti čuvenog i uticajnog muzičara na njegovom grobu na Centralnom groblju u Beogradu danas su se okupili članovi porodice, brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci, kao i članovi filmske ekipe Bjelogrlić, Marić, Dragičević, kompozitor Žejlko Joksimović i pevač Aco Pejović, koji je u filmu dao glas Zdravkovićevim pesmama.

Tom prilikom bila je prisutna i Gordana Zdravković koja je ocenila da je "Toma ponovo sa nama, a biće još više".

"Nadam se da će mladi da izvuku nekakvu pouku iz tog filma. Da se malo više vole i druže. I da više daju životu emocije, a ne gledaju samo na materijalno. Tomi to nikad nije bilo interesantno. Njegov život je bila emocija. Tuga, ljubav, radost, patnja. Sve je to bilo zajedno", zaključila je Gordana Zdravković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bjelogrlić: Veruj da smo te mnogo zavoleli. Počivaj u miru dragi Tomo
Joksimović i Bjelogrlić

Godišnjica

30.09.2021. 15:58

Bjelogrlić: Veruj da smo te mnogo zavoleli. Počivaj u miru dragi Tomo

Kompozitor i pevač narodne muzike Toma Zdravković (1938-1991) preminuo je na današnji dan pre 30 godina, a tim povodom na njegovom grobu okupili su se da mu odaju počast članovi porodice, kao i brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci.
Foto
Close
Vremenska prognoza
fog
8°C
05.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve