Scena
12.11.2019. 16:23
M. P.

"TELL ME WHO I AM" - Netflixov film koji postavlja moralnu dilemu

mv5byze2ndblmzytoti0ny00yty5lthmmwqtotcwoda3mwfiyjblxkeyxkfqcgdeqxvymtmxodk2otu._v1_.jpg

Najnoviji Netflxom dokumentarac "Tell me who I am", zasnovan na istinitom događaju, o blizancima Aleku i Markusu Levisu krije uznemirujuću, ali pre svega emotivnu priču.

Priča o blizancima počinje 1982. godine kada je Alek, sa svega 18 godina doživeo saobraćajnu nesreću zbog koje gubi pamćenje.

Zaboravio je gotovo dve decenije svog života. Ne seća se svog imena, porodice, prijatelja, naziva običnih predmeta... Jedino čega se seća jeste ime svog brata, Markusa. Od tog trenutka Markus postaje njegovo pamćenje, osoba koja ga ponovo uvodi u život i uči o njegovim pojedinostima... Kako im je izgledalo detinjstvo, kako da veže pertle, učio ga je o surovim pravilima koja su vladala u njihovoj kući kojom su upravljali njihova majka i očuh.

https://www.youtube.com/watch?v=OLjaRjaGjRc&t=1s

Ipak Markus odlučuje da Aleku prećuti mračnu tajnu iz njihove prošlosti, kako bi njegov brat mislio da je imao idilično detinjstvo, za koje je Markus smatrao da je zaslužio... Istina je nažalost sve suprotno. Detinjstvo blizanaca nije bilo ni malo lako jer ga je obeležilo zlostavljanje njihove majke.

Povezane vesti - "TELL ME WHO I AM" – emotivnan Netflix-ov dokumentarac koji obećava

Međutim, tajna iz prošlosti koju je Markus želeo da sahrani, otkrila se onog trenutka kada je Aleks sa svojim bratom, nakon smrti njihove majke, počeo da otključava sobe po kući, koje su im do tada bile zabranjene.

Tell me who I am

Aleks u jednoj od soba pronalazi sliku na kojoj je nag i počinje da sa 32 godine traži odgovore... Morao je ponovo da izgradi svoj život. Počeo je da se pita ko je on zapravo, a ključeve njegovog identiteta u svojim rukama je držao njegov brat.

Dokumentarac "Tell me who I am" je mnogo više od od obične priče o povezanosti dva brata i njihove bezuslovne ljubavi. Ovo je priča koja sa sobom nosi moralnu dilemu. Gledalac će se nakon odgledanog filma zapitati šta je ispravnije zaštiti voljenog i prećutati, ili reći istinu i razotkriti užasne posledice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
08.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve