Scena
12.11.2021. 14:35
Tanjug

Predrag Bjelac

"U 'Crnoj svadbi' su neki glumci odigrali uloge života"

Predrag Bjelac 12.11.2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Predrag Bjelac, koji je govorio o svojoj ulozi sveštenika u "Crnoj svadbi", aktuelnoj psihološkoj triler-seriji sa elementima vlaške magije, koja po njegovom mišljenju predstavlja radikalan pomak u domaćoj televizijskoj produkciji.

Bjelac je rekao da je njegov otac Ilarion "jedan vrlo drugačiji sveštenik", "opasan i nepredvidiv", "kardinal Rišelje među sveštenicima".

"Nema ga mnogo u seriji, ali očekujemo da ćemo snimati nastavak", kazao je Bjelac.

Serija u 10 nastavaka "Crna svadba" scenariste Strahinje Madžarevića i reditelja Nemanje Chipranića, gde igraju Uliks Fehmiu, Jelena Ðokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac i drugi, prema rečima Bjelca žanrovski je "dosta komplikovana i nema preduslov da se dopadne svakome".

"Mislim da je izuzetna... da je radikalan pomak u svakom smislu. Drugačija je od svih mogućih koje su se do sada kod nas radile, počev od tehničkih detalja - savršenog zvuka, fantastične muzike, bravurozne kamere, minuciozne režije do stvarno, iskreno, genijalnih glumaca", ocenio je Bjelac.

Predrag Bjelac 12.11.2021.
Izvor: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Prema njegovim rečima, u "Crnoj svadbi" su "neki glumci napravili stvarno uloge života".

Upitan kako gleda na trenutnu veliku televizijsku produkciju u Srbiji, Bjelac je primetio da se "paradoksalno da se kod nas snima više serija nego u Češkoj, koja je daleko razvijenije i jače tržište".

"Mislim da je raznolikost serija vrlo važna, da kao gledaoci možemo da pronađemo šta želimo. Zanimljivo je i sociolški da posmatram ko šta gleda, jer i neke velike serije koje imaju 1.500.000 gledalaca na RTS-u su vrlo ograničene po pitanju ko ih gleda. Ima i koje se rade na brzinu, da bi se radile, ali ja sam presrećan - samo da se tako nastavi", zaključio je glumac.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brojimo sitno: Šta sve stiže na Netflix u novembru
Netflix

Serije i filmovi

28.10.2021. 06:05

Brojimo sitno: Šta sve stiže na Netflix u novembru

Večeri su sve hladnije, meteorolozi najavljuju kišno vreme - idealna situacija da na miru bindžujemo bogat program koji je Netflix spremio za novembar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve