Scena
10.09.2021. 18:25
Tanjug

Mladen Sovilj

"Umetnost može da komunicira kroz raznorazne kanale, može da bude samo zabavna"

Film
Izvor: Shutterstock

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Mladen Sovilj koji je govorio o ulogama u krimi žanru, seriji "Klan" i filmu "Južni vetar", kao i o priključenju ekipi hit predstave "Hotel 88" i velikim očekivanjima od dugoočekivanog ostvarenja "Heroji".

"Serija ''Klan'' je jedan od retkih projekata koji povezuje celu ekipu, tako da smo opčinjeni tim projektom i stvarno se radujemo svakoj novoj sezoni i svakom novom snimajućem danu", rekao je Sovilj.

Prema njegovim rečima, u nastavku serije reditelja Bobana Skerlića biće "na momenete turbulentnije u intenzitetu i tempu", a "situacije su još životnije, samim tim lucidnije i nekad sočnije, ali i bezveznije i glupavije, jer život je duhovit".

"Zvuči uvek napadno kad se izgovori, ali Skerlić je neko sa kim, sada potpisujem, sve ću da radim. To je neko ko meni po afinitetu apsolutno odgovara, čija mi dramaturška, rediteljska i svaka druga pamet leži. Možemo manje više prećutno da se dogovaramo", istakao je Sovilj.

Glumac je ocenio da se "Klan" od brojnih drugih kriminalističkih serija, izdvaja odlukom da se pristupa za nijansu drugačije žanru, odnosno da se ne sakrivaju mane antiheroja već se stavljaju u prvi plan.

Upitan da li je očekivao da će u filmu "Južni vetar ", reditelja Miloša Avramovića, sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, pažnju privući i njegov lik Drke, Sovilj je rekao:

"Moj lik u ''Južnom vetru'' je iznena dio sve, tako i mene. Sad sam se navikao i lepo mi je! Na ulici mi prilaze zbog uloge Taleta (u ''Klanu'') ili i zbog Drke. To je kao besplatna prijatna mini masaža, jer nema loših reakcija.... Tu je meni upao prst u pekmez".

Sovilj se odnedavno priključio glumačkoj ekipi popularne predstave "Hotel 88", za koju kaže da je "interesantna zato što ima neograničenu količinu zdravog humora i nije pretenciozna".

"Dosta je više pretencioznih stvari! Sve mora da bude veličanstveno, iz svega moramo da ne znam ni ja šta naučimo. Ne moramo! Umetnost može da komunicira kroz raznorazne kanale, može da bude samo zabavna", ocenio je glumac.

Sovilj već dve godine igra u Beogradskom dramskom pozorištu, trenutno u predstavama "Fine mrtve đevojke", "Kad su cvetale tikve" i "Tiho teče Misisipi", i stiče da se raduje što njegova matična kuća opet radi "mlado, snažno, hrabro, bezobrazno, a opet mekano i plemenito".

Debitantski film "Heroji" reditelja Gorana Nikolića, koji se bez ijednog dijaloga bavi tematikom Kosovskog boja, Sovilj očekuje sa nestrpljenjem nakon već par godina u limbu postprodukcijskih muka.

"Bilo je božanstveno staviti se u perspektivu i postaviti pred sebe pitanje šta mi sve imamo da odbranimo, a da nije samo u nama, da nije samo naše. Velika bi pitanja mogao da otvori taj film", zaključio je glumac.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve