Scena
20.08.2021. 18:44
R.E

Predrag Preža Milinković

Večiti statista koji je bio popularniji i od glavnih glumaca

Film
Izvor: Shutterstock

U gotovo svim kultnim filmovima bivše Jugoslavije, kao i u novijim ostvarenjima u Srbiji, pojavljivao se u tek nekoliko scena, samo kao statista, ali je to bilo dovoljno da stekne slavu.

Predrag Preža Milinković, glumac sa Dorćola, rođen je 20. avgusta 1933. godine u Beogradu.

Sećamo ga se kao batlera Dezmonda u seriji "Stripomanija". Glumio je u skoro svakom domaćem kultnom filmu, bio je violinista u "Balkan ekspresu 2", redar u "Tesnoj koži 3", Gojko u "Povratku otpisanih"... ukupno više od 200 filmskih i 100 TV uloga. 

Bio je glumac prepoznatljivog izgleda, kojeg su zvali El Kabalero, jer je bio talentovani igrač flamenka i ostalih latinoameričkih plesova.

Predrag Preža Milinković
Izvor: YouTube screenshot

Govorio je više stranih jezika, autor je knjige "Susreti" u kojoj je opisao svoju 40 godina dugu karijeru i rad sa više od stotinu reditelja, ali i glumaca. Između ostalih, sarađivao je i sa Robertom de Nirom. 

Milinković je preminuo 4. aprila 1998. u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zanosna lepotica i seks simbol, vratila se filmu
Savina Geršak

Intervju

19.08.2021. 08:00

Zanosna lepotica i seks simbol, vratila se filmu

Ni manje filmova ni više sećanja. Ta zanosna devojka učinila je da surovo smešni filmovi Živka Nikolića imaju prizvuk lepote koja je bila nestvarna taman koliko su njegovi likovi bili okrutno realni. I baš kao u dobrom filmu, nestala je kad se svima dopala. Nakon tri decenije Savina Geršak odlučila je da je vreme da se ponovo pojavi u filmu. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve