Scena
16.10.2021. 21:05
R.E.

Ovo se ne propušta

Znamo šta ćete raditi sledeće subote

Tv serija, film, televizija
Izvor: Shutterstock

Najdugovečnija predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće prikazana na televiziji u subotu 23, oktobra.

Generacije i generacije pozorišnih gledalaca smejali su se do suza gledajući kultnu predstavu "Buba u uhu" koja je na repertoaru pozorišta opstala više od četiri decenije.

Diplomska predstava Ljubiše Ristića, po komadu Žorža Fejdoa, postala je svojevrsni teatarski fenomen.

Glumci su se smenjivali, ali su od premijere pa sve do poslednjeg izvođenja, deo "Bube" bili Nikola Simić, Branka Petrić, Rada Đuričin i Vlasta Velisavljević.

Sala je uvek bila ispunjena do poslednjeg mesta, publika je rado i više puta gledala ovaj urnebesni vodljiv, a kamere Televizije Beograd zabeležile su jedno od izvođenja 1972. godine.

Milan Gutović, čijem je glumačkom opusu posvećen oktobarski RTS TV Teatar, u ovoj kultnoj predstavi tumačio je lik Šandebiza, čija je govorna mana izvor mnogobrojnih zabuna i peripretija.

Zato, ne propustite da pogledate ovu predstavu koja će se sada emitovati na RTS 2, od 23h.

Uloge: Nikola Simić, Milan Gutović, Vojislav Brajović, Moris Levi, Marko Todorović, Branka Petrić, Rada Đuričin,  Vlasta Velisavljević, Boro Stjepanović, Slobodan Đurić, Branko Milenković, Zorica Šumadinac, Vesna Latinger. 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Snežana Savić: O Jovanki Broz sam najviše saznala čitajući između redova
Snežana Savić

Intervju

02.10.2021. 07:25

Snežana Savić: O Jovanki Broz sam najviše saznala čitajući između redova

O njoj se oduvek puno pričalo, a zapravo se tako malo znalo. Lik i delo Jovanke Broz i danas intrigiraju javnost gotovo potpuno isto kao i u vreme dok je bila supruga maršala. Od toga kako su se ona i Tito upoznali, da li mu je bila „nameštena“, preko toga ko joj je pravio čuvenu punđu i kreirao joj haljine, do pitanja – da li je zaista bila špijun i „radila o glavi“ prvom čoveku Jugoslavije?
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve