Sport
30.08.2022. 07:05
R.E.

Septembar je mesec sporta

Da li ste spremni da "bindžujete" sportski sadržaj?

Sport
Izvor: Shutterstock

Zaljubljenici u sport, da li vam je ikada prošlo kroz glavu kako biste voleli da se uvalite u svoj kauč i bindžujete omiljeni sadržaj mesec dana? Ukoliko jeste, imamo dobru vest za vas. Septembar vam donosi toliko sportskog sadržaja da ćete najzad moći da ispunite svoj san.

Košarka, odbojka, fudbal, tenis, rvanje, vaterpolo... Biće za svakog po nešto.

Bogati sportski program je zapravo već počeo poslednjim Grend slem turnirom u godini - US openom. Iako na njemu neće učestvovati Novak Đoković imaćete mnogo razloga da ispratite turnir u Njujorku. 

Tu su pre svega srpski teniseri koji će takmičiti - Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić ( nažalost Filip Krajinović je ispao u prvom kolu).

Takođe, kraljici tenisa, Sereni Vilijams će ovo biti poslednji turnir u karijeri, dok u muškoj konkurenciji, od zavisnosti od rezultata, čak trojica igrača (Nadal, Rud, Alkaraz) mogu da završe kao prvoplasirani na ATP listi i smene Danila Medvedeva.  

Takođe, uveliko pratimo odbojkaše Srbije na Svetskom prvenstvu. Naši najbolji odbojkaši takmiče se u grupi protiv Ukrajine, Portorika i Tunisa, a dobri rezultati omogući će nam da u njihovim igrama uživamo i tokom septembra.  

U osminu finala će proći 16 selekcija – 12 sa prvog i drugog mesta, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Neće biti ukrštanja jedne grupe s drugom, već će 16 ekipa biti rangirano po učinku. Prva dva mesta su rezervisana za domaćine Sloveniju i Poljsku, ukoliko prođu dalje.

Za reprezentaciju Srbije bi bilo veoma važno da bude visoko na toj listi kako bi izbegla najjače protivnike na prvom eliminacionom stepeniku.

Svoje takmičenje nedavno su (od 29. avgusta) započeli i miljenici nacije - vaterpolisti

Neki novi klinci predvođeni Dejanom Savićem takmiče se na Evropskom prvenstvu u Splitu. Iako je sastav reprezentacije značajno izmenjen, uvek očekujemo najviše od naših vaterpolista. Previše su nas razmazili...

Izrael je savladan, a grupnoj fazi reprezentativce Srbije očekuju dueli protiv Mađarske (31. avgusta) i protiv selekcije Slovenije (2. septembra).

Veliko takmičenje očekuje i odbojkašice Srbije. 

One će se od 23. septembra takmičiti na Svetskom prvenstvu. Nalaze se u grupi sa Kanadom (25. septembar), Bugarskom (26. septembar), Nemačkom (29. septembar), Kazahstanom (30. septembar) i SAD (1. oktobar).

Još jedna prava sportska poslastica dolazi nam krajem septembra. 

Od 22. septembra do 1. oktobra na programu je Svetsko prvenstvo za košarkašice u Australiji. 

Košarkašice Srbije na ovo takmičenje odlaze u izmenjenom sastavu i sa znatno podmlađenom ekipom. Međutim, selektorka je i dalje ista. Marina Maljković će ponovo pokušati da sa svojim izabranicama napravi čudo i po ko zna koji put obraduje naciju. 

Šta je Marina Maljković rekla o ambicijama i promenama koje je njena ekipa pretrpela pred naredno takmičenje, detaljnije možete pročitati ovde.

Bez obzira na rezultat, sigurni smo da će navijači, ispred malih ekrana, neće štedeti dlanove, jer naše devojke su to zaslužile. 

Ipak, ono što svi verovatno najviše čekamo jeste Evropsko prvenstvo za košarkaše. 

Za mnoge će ovo Evropsko prvenstvo biti najjače u poslednjih nekoliko godina. Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokumbo biće prve zvezde prvenstva i predvodiće svoje reprezentacije na putu ka medalji. 

Pored Srbije, Slovenije i Grčke, veliki favoriti za medalju su i Francuska i Litvanija. 

Prvenstvo počinje prvog septembra i trajaće do 18. 

Uopšte ne sumnjamo da nam sledi spektakl i da ćemo beskrajno uživati u kvalitetnoj košarci. 

Takođe, na veliku sreću ljubitelja rvanja, Beograd će od 10. do 18. septembra biti domaćin domaćin Svetskog prvenstva u rvanju. 

Publika u Beogradskoj areni će biti u prilici da uživa u borbama u grčko-rimskom stilu, slobodnom stilu, kao i ženskom rvanju. 

Međutim, to nije sve od sporta u narednih mesec dana. 

Prve nedelje septembra na programu će biti najbolji evropski fudbal. 

Grupna faza Lige šampiona počinje 6. septembra, a dva dana kasnije 8. septembra počinju Liga Evrope i Liga konferencija. 

Srbija će i ove godine imati svoje predstavnike u Ligi Evrope i Ligi konferencija. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve