Sport
10.10.2021. 00:33
Tanjug

Fudbal

Dušan Vlahović: Namučili su nas

fudbal
Izvor: Shutterstock

"Jako teška utakmica, namučili su nas, ali najbitnije je da smo pobedili, kao i da nismo primili gol", izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Dušan Vlahović, strelac za pobedu protiv Luksemburga (1:0).

"U ovakvim utakmicama je najbitnije da pobediš, kada se mučiš i dok smo bili u egalu. Svaki bod je važan jer može da bude presudan u borbi za Mundijal", rekao je Vlahović.

Mladi golgeter dodao je da se cilj ne menja - pobede u svim mečevima do kraja kvalifikacija.

"Nema šta da kalkulišemo, potrebno nam je šest bodova da odemo na Mundijal i učinićemo sve da tako i bude", poručio je Vlahović.

"Bila je ovo teška utakmica, pobedili smo jer smo bili strpljivi i verovali smo do kraja. Na kraju zaslužena pobeda i tri boda, što je bio i osnovni cilj", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posle pobede u Luksemburgu.

"Zahtevna uztakmica, ali opet najvažnije je da smo stvorili puno šansi. Zadovoljan sam pobedom i odnosom igrača. Kod 0:0 na poluvremenu dogovor je bio da budemo strpljivii i da verujemo da ćemo doći do šanse koja će prelomiti utakmicu i to se desilo. Pobeda od 1:0 je dobar rezultat", rekao je Stojković.

Srbija se sada okreće utakmici protiv Azerbejdžana, a potom, svi veruju, sledi odlučujući duel sa Portugalcima u novembru.

"Očekujem pobede. Prvo Azerbejdžan, da osvojimo tri boda i onda da se dobro pripremimo za odlučujuću utakmicu u Portugalu", poručio je Stojković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novica Tončev: U krovnoj kući fudbala sve je tajna
Novica Tončev

Intervju

30.09.2021. 09:10

Novica Tončev: U krovnoj kući fudbala sve je tajna

"Zalagaću se pre svega da se što pre promeni postojeći Zakon o sportu, takođe i da se donese i zakon o finansiranju sporta. Krucijalno pitanje je i ono koje se odnosi na zakon o privatizaciji sporta. Za tako nešto postoji raspoloženje."
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve