Sport
29.08.2022. 07:45
R.E.

Đani Infantino

FIFA: "Bićemo veoma strogi u Kataru"

Svesko prvenstvo u Kataru
Izvor: Shutterstock

Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino izjavio je da će bezbednost na Svetskom prvenstvu u Kataru biti "veoma stroga", jer će se svi navijači nalaziti u jednom gradu.

"Svi navijači su dobrodošli da slave, da se zabave i gledaju mečeve. Ali ako neko želi da dođe i počne da se svađa ili šta već, neće biti dobrodošao. U tom slučaju ćemo biti veoma strogi, jer je bezbednost najvažnija", izjavio je Infantino.

Prema rečima zvaničnika Fifa, očekuje se da u Katar za Svetsko prvenstvo stigne "skoro dva miliona ljudi iz celog sveta".

Pitanje bezbednosti je veoma važno, jer će "svi navijači biti smešteni u istom gradu".

"Priprema nije jednostavna, nije laka. Moramo da razmotrimo mnogo pitanja u smislu bezbednosti, smeštaja, prevoza. Ulažemo sve moguće i zamislive napore", dodao je predsednik Fifa.

Svetsko prvenstvo u Kataru će biti "kao kada dete prvi put ode u Diznilend i vidi igračke. Za ljubitelje fudbala to će biti jedinstveno iskustvo", zaključio je Infantino.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odlučeno: Izraelci mogu u Katar tokom SP u fudbalu
Svesko prvenstvo u Kataru

Dobra vest

10.06.2022. 00:05

Odlučeno: Izraelci mogu u Katar tokom SP u fudbalu

Državljani Izraela moći će da uđu u Katar tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u novembru, najavili su izraelski ministri spoljnih poslova, odbrane i sporta.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve