Sport
21.11.2022. 15:59
R. E.

Zvezdan Terzić

Zvezda gradi novi stadion i trening kamp, zna se i gde

stadion crvena zvezda Marakana
Izvor: Shutterstock

Generalni direktor FK Crvena zvezda otkrio je da klub iz Ljutice Bogdana ima velike planove, ali već i projekte za njihovu realizaciju.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je u razgovoru sa studentima pomenuo i izgradnju novog stadiona crveno-belih, kao i trening kamp.

Terzić je rekao da Zvezda već uveliko pravi planove i računicu o izgradnji novog stadiona i da već postoje projekat, jer će to sigurno doneti dobre prihode. 

"Svedoci smo da su svi klubovi koji su napravili nove stadione, za tri ili četiri puta povećali broj prodatih sezonskih karata, a samim tim i izvor prihoda, koji su fiksni. Imamo primer ekipe AEK iz Atine, koji je klub manje veličine po svim parametrima od Crvene zvezde, ali koji je imao prodatih 6.000 sezonskih karata. Ove godine su pustili novi stadion u rad i prodali su 22 hiljade sezonskih karata. Imaju godišnji prihod od 16 miliona evra, samo od godišnjih karata. To je fiksni, siguran prihod sa kojim ulaze u takmičenje i samo jedan od primera šta klubovi dobijaju izgradnjom novog stadiona", naveo je Terzić.

On je potom izneo i detalje i otkrio gde bi stadion trebalo da bude izgrađen.

"Crvena zvezda planira, radimo projekte, zatvaramo finansijsku konstrukciju i pravimo planove generalnog i detaljnog urbanizma kako bi izgledao taj novi stadion. Voleli bismo ako budemo u mogućnosti malo da ga dislociramo - oko 300-400 metara severnije, da se približimo Autokomandi. Zbog infrastrukture, čvorišta i izbegavanja gužve u saobraćaju, a sa druge strane, voleli bismo da ga dislociramo jer bi izgradnja trajala sigurno tri, četiri godine i postavlja se pitanje gde bi Crvena zvezda igrala dok gradi novi stadion, jer ako bi ga pravili na postojećem, morali bismo da srušimo ovaj, a onda razmišljamo koja bi bila alternativa za odigravanje utakmica, jer, nažalost, nacionalni stadion još nije završen. To je četvrti stub našeg dugoročnog plana i ja se nadam da ćemo u naredne dve godine početi sa izgradnjom novog stadiona", objasnio je generalni direktor Crvene zvezde.

On je objavio da će crveno-beli graditi i trening centar, koji će koštati 25 miliona evra.

"U fazi smo kupovine zemljišta u oblasti oko aerodroma, na potezu između završnice Bežanijskog groblja i piste na beogradskom aerodromu. To je 25 hektara zemljišta, gde planiramo da napravimo najmoderniji trening kamp koji će koštati oko 25 miliona evra. Tako bismo izmestili kompletan trenažni proces sa Marakane, jer ako hoćemo da napravimo održiv sistem od Crvene zvezde, moramo da budemo svesni da je previše skup kvadratni metar oko Marakane, gde imamo sedam pomoćnih terena, da bi se tamo šutirala lopta. To zemljište mora da se stavi u funkciju Crvene zvezde i nekih stabilnih prihoda, da bi ekipa mogla da odgovori rezultatima na velike zahteve Zvezdine publike. To je neki plan, koji se pravi i koji ćemo obnarodovati nadam se na proleće do 2030. godine, jer smo svesni da zvezdaškoj javnosti i Zvezdinoj publici nije više dovoljno samo da budemo šampioni u Srbiji i da igramo grupnu fazu Lige Evrope", rekao je Zvezdan Terzić.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdan Terzić o tome kada će otići iz Zvezde i koliki je, zapravo, dug
fudbal, lopta

Fudbal

22.09.2021. 12:30

Zvezdan Terzić o tome kada će otići iz Zvezde i koliki je, zapravo, dug

Prvi put kad ne budemo šampioni odlazim. Ja sam čovek koji je najodgovorniji za sve u klubu, najzaslužniji kad uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, ali i najveći krivac za neuspeh, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve