Sport
16.09.2022. 09:44
Beta

Liga konferencija

Gordan Petrić o meču sa Nicom

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je u četvrtak da je njegova ekipa bila bliža pobedi u meču sa Nicom, ali i da se vidi napredak u igri.

"Rekao sam i u poluvremenu da nastave, da nemam šta da im kažem na osnovu prvog poluvremena, to su i poslušali. Mislim da smo bili bliži pobedi, to je to", rekao je Petrić za Arenu sport.

Fudbaleri Partizana i Nice odigrali su večeras na stadionu u Humskoj nerešeno 1:1, u meču drugog kola Grupe D Lige konferencija.

Gosti su već u drugom minutu poveli golom Džoa Brajana, a Partizan je do izjednačenja stigao u 60. minutu golom Fusenija Dijabatea.

Petrić je dodao da ne želi da ocenjuje utakmicu, kao i da igrači sami znaju kako su odigrali.

"Ovo je još jedan ekstra motiv, oni treba da uživaju večeras u ovoj pruženoj partiji, ali sutra je već novi dan, već teška utakmica u nedelju protiv Radnika u Surdulici, kažem teška ima to putovanje, igra se vrlo brzo", rekao je on.

Trener crno-belih istakao je da se vidi napredak, ali da on mora biti konstantan.

"Vidi se napredak kod momaka, ali kažem treba da se ponavlja stalno, treba da zaborave ovu utakmicu, večeras malo da uživaju, treba da se ponavljaju. Ako budu to uspeli u narednom periodu, onda ulaze u neki profesionalizam", dodao je on.

Petrić je ocenio da je dekoncentracija uticala na rano primljen gol.

"Ali ne mogu da zamerim momcima, ja sam im rekao da nastave da pokušavaju da guraju tu loptu na pravi način", rekao je Petrić.

Fudbaler Partizana Igor Vujačić rekao je da je ponosan na saigrače, kao i da više razloga za tugu ima domaći tim.

"Mislim da smo pokazali jednu 'mušku' igru, takmičarsku, i da na kraju sreća nije bila na našoj strani. I oni su doduše imali neke svoje situacije, ali nekako sve iz naših grešaka. Tako da ostaje žal za tri boda večeras", rekao je on.
 

Odbrambeni igrač je istakao da je ulazak u meč najveći problem ekipe.

"Tako da mislim da treba da poradimo na tome, tako da se nadam da će u predstojećem periodu sve ići svojim tokom, nabolje naravno", zaključio je Vujačić.

U drugom meču ove grupe Keln je na svom terenu pobedio Slovacko sa 4:2.

Keln je vodeći u Grupi D sa četiri boda, Nica i Partizan imaju po dva, a Slovacko jedan bod.

U sledećem kolu Partizan će gostovati Kelnu, a Nica igra na gostovanju protiv Slovackog. Mečevi trećeg kola Lige konferencija na programu su 6. oktobra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega je srpski klupski fudbal očajan?
fudbal

Nije dobro

03.09.2022. 14:05

Zbog čega je srpski klupski fudbal očajan?

Nekada su srpske fudbalske ekipe, i još više njihovi navijači, provodili leto bez stresa i povišenog šećera. Pričalo se naravno u šali da je to period kada naši klubovi ne mogu da izgube utakmicu u Evropi. A onda je došla 2022.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve