Sport
12.01.2022. 19:14
Tanjug

Afrički kup

I to se desilo: Sudija dva puta pogrešno svirao kraj utakmice (VIDEO)

sudija, fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbalski sudija Jani Sikazve iz Zimbabvea u 86. i 90. minutu svirao je kraj utakmice Afričkog kupa nacija Mali - Tunis.

Na ovom meču odigranom u gradu Limbe u Kamerunu Sikazve je najpre u 48. minutu dosudio penal za Mali, koji je realizovao Konate, da bi u 77. minutu dosudio penal i za Tunis, ali je golman Malija odbranio šut Kazriju.

Potom je usledio šok jer je arbitar u 86. minutu označio kraj susreta.

Sudija je ipak sam ubrzo shvatio da je pogrešio, uzeo je loptu i podbacio je i nastavio utakmicu, ali tu nije bio kraj njegovim neverovatnim potezima.

U jeku napada Tunisa Sikazve je 18 sekundi pre isteka 90. minuta ponovo svirao kraj, ali ovoga puta sudija nije ispravio grešku, već je ekipama pokazao put u svlačionicu.

Nakon ovog poteza arbitra iz Zimbabvea, situacija je umalo izmakla kontroli jer su igrači i treneri Tunisa hteli da se obračunaju sa njim. Sudija i njegovi pomoćnici napustili su teren u pratnji pripadnika obezbeđenja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Veliki skandal u srpskom fudbalu: Bivši sudija ide u zatvor (VIDEO)
sudija, fudbal

Sporni penali

02.12.2021. 12:58

Veliki skandal u srpskom fudbalu: Bivši sudija ide u zatvor (VIDEO)

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju Srđana Obradovića, bivšeg sudije i posmatrača, iz fudbala u narednih deset godina. Na taj način stavljena je tačka na jedan od najvećih skandala koji se odigrao u istoriji napaćenog srpskog fudbala.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve