Sport
10.10.2022. 15:31
Beta

"Druga domovina"

Kanga produžio ugovor sa Crvenom zvezdom

1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

Gabonski fudbaler Gelor Kanga produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine, objavio je klub.

"Uradiću sve što mogu da budem još bolji, ove godine moramo da osvojimo prvenstvo. Prvih dana kada sam došao ovde, kod trenera Božovića, već sam osetio da se nalazim kod kuće", izjavio je Kanga, a preno klub.

Kanga je u Zvezdu stigao 2016. iz rukog Rostova. U češku Spartu je prešao 2018, da bi se vratio u Zvezdu dve godine kasnije.

u medjuvremenu, Kanga je dobio i srpski pasoš.

"Jako sam zadovoljan što mi je klub ukazao poverenje i bio mi podrška u želji da dobijem srpski pasoš. Postao sam građanin Srbije, iako dolazim iz Gabona. Srbija je moja druga domovina. Ne mogu sada da dam odgovor na pitanje da li ću ovde završiti karijeru, ali ako budem imao mogućnosti da u Zvezdi okončam sportsku karijeru biće mi drago", rekao je on.
 

Kanga je rekao da veruje da može "još mnogo da da Zvezdi".

"Mislim da mogu još mnogo da dam Zvezdi, ovde se osećam kao kod kuće. Najbolji trenuci su biti u grupi sa šampionima i to su pokloni za moj život. Nadam se da ćemo ove godine zaboraviti sve neuspehe, osvojiti nacionalno prvenstvo i plasirati se u Ligu šampiona", rekao je Kanga.

Sportski direktor Crvene zvezde izjavio je da je produžetak ugovora sa Kangom "važan trenutak" za klub.

"Sada sa svim ključnim igračima imamo dugoročne ugovore. Uradili smo ono što smo obećali, jer želimo da Crvena zvezda nastavi rast koji je imala poslednjih sedam godina. Kanga pokazuje na svim utakmicama da u njemu ima snage, energije i znanja da Crvenoj zvezdi pruži još dosta toga", rekao je Mrkela.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdan Terzić ima novu funkciju
Crvena zvezda

Crvena zvezda

24.05.2022. 14:29

Zvezdan Terzić ima novu funkciju

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić jednoglasno je izabran za predsednika upravnog odbora Sportskog društva crveno-belih.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve