Sport
18.11.2022. 19:05
R. E.

Zakopčan

Nikola Kalinić o odlasku iz Zvezde

nikola kalinić
Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

​​​​​​​Srpski košarkaš objasnio je zbog čega je napustio crveno-bele i prešao u redove Barselone kada su mnogi očekivali da će biti vođa tima

Nikola Kalinić letos je napustio redove Crvene zvezde, iako su mnogi očekivali da će ove sezone biti predvodnik tima sa Malog Kalemegdana. Kao bomba je odjeknula vest da ga želi Barselona i taj transfer brzo je realizovan.

"Žao mi je što se neke stvari nisu poklopile na kraju prošle sezone. Mislim da smo imali dobru ekipu i da smo mogli tako i da nastavimo. Sigurno je postojala mogućnost za tako nešto, ali je sve išlo nešto sporije nego što je trebalo", kazao je Kalinić za portal "Basketnews".

Na pitanje da li je tačno da mu klub nije dao dovoljno dobre odgovore o njegovom statusu, kao i ostalih važnih igrača, Kalinić je kratko odgovorio: "Da, recimo da je bilo tako".

Zvezdi ove sezone ne cvetaju ruže u Evroligi, sa skorom 2-6 ubedljivo su poslednji na tabeli.

"Žao mi je. To je ekipa u kojoj sam igrao prošle sezone, ali mislim da to ima logike jer su promenili mnogo igrača i trenera. Manje-više smo znali da bi nešto ovakvo moglo da se desi", naveo je popularni Kalina.

Smatra da je klub, shodno finansijskim mogućnostima, odradio dobar posao u formiranju tima i da će doći i rezultati.

"Najbolje bi bilo da mogu da dovedu Stefa Karija, Drejmonda Grina i Nikolu Jokića. Mislim da su dali sve od sebe da naprave dobar tim, samo igrači još ne znaju svoje uloge. Za to je potrebno vreme, možda će ih novi trener malo razbuditi. U Srbiji to zovemo šok terapijom. Imaju dobre delove ekipe, potrebno je samo da ih sklope", rekao je Nikola Kalinić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nikola Kalinić najbolji igrač ABA lige
Nikola Kalinić

Regularnog dela

27.04.2022. 15:26

Nikola Kalinić najbolji igrač ABA lige

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izabran je za najboljeg igrača regularnog dela sezone ABA lige, prenelo je ovo takmičenje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve