Sport
11.02.2023. 14:40
Beta

Sud odlučio

Partizan mora da plati Čoviću odštetu zbog uvreda

Partizan
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je Apelacioni sud u Beogradu doneo presudu, prema kojoj Košarkaški klub Partizan između ostalog mora da isplati novčanu odštetu predsedniku crveno-belih Nebojši Čoviću, zbog uvreda iznetih u saopštenju 2. septembra 2020. godine.

U saopštenju je navedeno da je presudom Apelacionog suda u Beogradu od 8. februara 2023. godine KK Partizan dužan da isplati novčanu odštetu Čoviću, bivšem direktoru kluba Filipu Sunturliću, kao i "svima pojedinačno koje je pomenuo (članovi najuže Čovićeve porodice), napao i oklevetao u svom zvaničnom saopštenju" objavljenom na sajtu tog kluba.

U spornom saopštenju, KK Partizan oklevetao je Čovića i ostale "tvrdnjom da je 'Crvena zvezda porodična firma koja pljačka Srbiju' i izneo brojne uvrede i neistine", navela je Zvezda u saopštenju.

KK Partizan je početkom septembra 2020. godine u saopštenju naveo da se klub nalazi na meti "besmislenih i beskrupuloznih napada porodične firme, koja se krije iza imena KK Crvena zvezda", navodeći imena članova porodice Čović.

Iz Zvezde dodaju da je Apelacioni sud po svim tačkama odbio žalbu Partizana na prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, koja je doneta 29. juna prošle godine.

Partizan će materijalnu odštetu morati da isplati zbog "povrede časti i ugleda", kao i zbog "iznošenja neistina navedenih u zvaničnom saopštenju", navode crveno-beli.

"Po oceni suda cilj iznošenja takvih neistina bio je da doprinese većem animozitetu prema predsedniku KK Crvena zvezda i klubu u celini", dodaje se.

Iz Zvezde navode da u obrazloženju presude stoji da je "težina objavljenih informacija veća zbog činjenice da ih je objavio KK Partizan", kao i da to doprinosi "sportskom animozitetu", pošto navijači delove saopštenja shvataju na drugačiji način.

Partizan će prema presudi morati da plati troškove suđenja i da u roku od 15 dana objavi uvod i izreku presude u dnevnom listu "Kurir".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"
1

Predsednik kluba

14.11.2022. 15:21

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je budžet ove sezone oko 10 miliona evra, kao i da je zabrinut da li će klub moći finansijski da zatvori sve što je postavio.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve