Sport
18.01.2023. 19:50
Beta/R. E.

"Kampanja protiv Zvezde"

Čović o kazni Evrolige: Direktno prozvao sportskog direktora Partizana

covic-2.jpg

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da kazna Evrolige o zabrani registracije igrača do početka marta koju im je izrekla Evroliga nije adekvatna kao i da iza svih napada na crveno-bele stoji sportski direktor Partizana Zoran Savić.

Čović je u vanrednom obraćanju medijima, a nakon definitivne odluke Evrolige i Suda za sportsku arbitražu, da Fakundo Kampaco ne može da bude registrovan do 1. marta istakao da je krajnji cilj da se prikaže kako Zvezda loše funkcioniše i licenca dodeli nekom drugom klubu.

On je direktno prozvao Zorana Savića i rekao da se vodi kampanja protiv Crvene zvezde.

"Sve vreme se vodi kampanja protiv nas, to nisu teorije zavere, nego proverena informacije. Savić je zvao Nahbara u ELPU (Udruženje evroligaških igrača), zvao je menadžment Evrolige. Da li će to oni priznati ili neće, ako ne priznaju lažu, odmah da vam kažem. Za malog Topića je odmah to jutro zvao Dijega iz Evrolige, kako je to Topić igrao na utakmici Zvezda - Valensija. Dete nije ušlo ni minut. Onda je zvao ABA ligu i Miliju Vojinovića da njemu preti, a interesovao se i Dragan Bokan u ABA ligi. Čemu ta kampanja protiv Zvezde? Šta to radimo osim što smo najbolji... Mi sada jedini ne dugujemo ništa i videćemo da li ćemo nastaviti jer imamo i druge obaveze. Što se tiče ovih deklaracija, pošto nas Partizan tužaka - onda nemoj da se čude kad skandiraju 'Vrati konju glavu'", izjavio je novinarima Čović.

Istakao je da su sva dugovanja prema igračima Ostinu Holinsu i Nejtu Voltersu isplaćena, a da je sa bivšim trenerom Dejanom Radonjićem napravljen dogovor o isplati plata i bonusa.

On je rekao da je Zvezda prosečno u poslednjih 11 sezona dobila od države oko 2,5 miliona evra.

"Košarka nije komercijalni sport, koliko znam pare za Zvezdu i Partizan su mnogo manje od samo jednog fudbalskog stadiona. Sa 31.12. 2022. godine, Zvezda je imala prosek po sezoni od države skoro dva i po miliona evra za 11 i po sezona od 2011/12, pa nadalje. Država prosečno učestvuje sa 37 posto i za to vreme mi imamo 20 trofeja. Bilo bi dobro da ovaj procenat bude linearan sa procentom prisustva domaćih igrača i to što nas stalno stavljate u isti koš da imamo mnogo stranaca, mi nemamo devet", naglasio je Čović.

Nebojša Čović je poručio i da se Crvena zvezda neće žaliti Sportskom sudu u Lozani jer nema svrhe, a dodao je i da je klub imao još jedno dogovoreno pojačanje posle Fakunda Kampaca.

"Polonara je bio dogovoren da dođe u Zvezdu. To je još jedna šteta koja je napravljena nama. Mi kažemo da smo napravili grešku i snosimo posledice, iako smatramo da su prekomerne, a šta oni kažu za utakmicu sa Barselonom? Prvo ništa, pa napravili su grešku, pa sudija dobije četiri utakmice zabrane. Šta ja imam od toga? "Pokušaće Zvezdu da pokradu i u Kupu Srbije, kao što je Zoran Savić jurio sudije po Nišu. Nemam ništa protiv tog grada, ali samo su u Areni bezbedni uslovi za finale. Da to bude praznik košarke, a ne namirivanje za ove što kmeče pet godina", rekao je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obradović je klečao u Pioniru (VIDEO)
1

Neobična slika

12.01.2023. 20:30

Obradović je klečao u Pioniru (VIDEO)

Trener Monaka Saša Obradović dočekan je ovacijama u PIoniru uči meča Evrolige njegovog Monaka i Crvene zvezde, a onda je napravio potez koji se retko viđa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve