Sport
14.11.2019. 14:59
M. P.

KRAJ ZA NAJBOLJI DUBL SVIH VREMENA: Bob i Majk Brajan odlaze u penziju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Osvojili su sve. Iako ih na istoj polovini terena bilo dvojica, izgledali su kao jedan, tako su i disali. Ostaće upamćeni kao najbolji dubl svih vremena. Bob i Majk Brajan, najpoznatiji teniski blizanci odlaze u zasluženu penziju.

Kako su najvaili oprostiće se posle US Opena 2020. godine, pred domaćom publikom. Biće to kraj 25-godišnnjem putovanju za čije vreme su osvojili rekordnih 16 Grend Slem titula.

"Posvećujemo 2020. godinu svima onima koji su sa nama podelili ovo neverovatno sportsko putovanje. Bez obzira da li ste za nas, ili protiv nas, zahvalni smo vam na strasti prema sportu koji nam je toliko dao. Uvek ćemo dati sve od sebe da vratimo tu ljubav. Hvala što ste nam dozvolili da živimo svoj san - poručili su na svom Instagram profilu braća Brajan.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/JULIAN ABRAM WAINWRIGHT

 Braća danas imalu 42 godine i zajedno su osvojili 118 titula, među kojima je 39 Mastersa, jedan Dejvis kup, ali i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.
Nakon osvajanja Vimbldona 2013. godine braća Brajan su postali jedini dubl u Open eri koji je uspeo da kompletira sva četiri Grend slema istovremeno kao i jedini dubl u istoriji koji je u periodu od godinu dana osvojio titule na sva četiri Grend slema i Olimpijsko zlato.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/SRDJAN SUKI EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Bogatoj karijeri dodaće i podatak da su čak 10 sezona završavali na prvom mestu na listi. Poziciju broj jedan zajedno su držali ukupno 438 nedelja što je najduže u istoriji dublova, a takođe drže rekord i po broju uzastopnih nedelja na prvom mestu 139.

https://www.youtube.com/watch?v=JvKArNliMcs

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve