Sport
05.11.2021. 10:59
R.E.

Liga konferencija

Miloš Jojić: "Remi protiv Genta je možda i najrealniji rezultat"

fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Partizana i Genta odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) u četvrtom kolu grupne faze Lige konferencija.

Crno-beli su u Belgiji poveli evrogolom Slobodana Uroševića u 65. minutu, a domaći tim do izjednačenja je dosao u 80. minutu kada je strelac bio Tisudali.

Gent se učvrstio na prvom mestu na tabeli grupe B sa 10 bodova, dok je Partizan drugi sa sedam.

Fudbaler Partizana Miloš Jojić kaže da je ostao žal što nije zabeležena pobeda u Gentu, kao i da je remi možda i najrealniji rezultat.
 

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica na nezgodnom terenu, tako je i bilo. Protivnik je napadao, ali smo i mi pravili šanse. Poveli smo 1:0 i imao sam osećaj da možemo zadržati tu prednost do kraja utakmice, međutim primili smo gol iz centaršuta. Da li ostaje žal? Moglo je da bude i drugačije, ono što je viđeno na terenu je možda i najrealniji rezultat”, rekao je Jojić za klupski sajt.
 

Partizan je igrao u nešto drugačijoj, defanzivnijoj formaciji nego što je to inače slučaj, sa tri štopera, a Jojić smatra da su se dobro snašli u tom izazovu, ali i da su dobro parirali belgijskoj ekipi u jednoj utakmici visokog intenziteta.

"Svaka utakmica je specifična i teška. Protivnik igra jako dobro, igraju brz i direktan fudbal, stalno traže pas u napred. Bilo je dosta kretanja u dubinu, samim tim smo mi morali da trčimo u nazad, pa kad oduzmemo loptu transformacija… Na kraju podela bodova, moramo biti zadovoljni. Idemo dalje, imamo još dve utakmice do kraja grupne faze. Malo nam fali da prezimimo u Evropi, što je i cilj”, poručuje on.

Njegov saigrač Nemanja Miletić slaže se da crno- beli mogu biti zadovoljni ishodom, jer su čvrsto odigrali jako zahtevnu utakmicu.

"Očekivali smo da će biti teška utakmica, pre svega zato što su oni jedna stvarno dobra i fizički spremna ekipa. Stvarno ne znam kako su 12. u prvenstvu. Utakmica je bila teška, muški smo igrali, nesrećno primili gol. Možemo da budemo zadovoljni, momci su dali maksimum i borili smo se do kraja”, rekao je Miletić.

Crno-beli su u Belgiji igrali bez četvorice ključnih igrača, a sa klupe nije predvodio trener Aleksandar Stanojević.

"Imamo 25 igrača i ko god da igra, može da igra na visokom nivou. Bili smo bez 3-4 igrača i bilo je teško bez njih, ali svi koji su igrali, igrali su dobro. Možemo da budemo zadovoljni. U drugoj utakmici je bilo nerešeno (utakmica Flora- FAnortozis, prim. aut), borimo se i dalje za prvo mesto. Krivo mi je što smo primili gol, mogli smo da budemo prvi, ali i ne predajemo se! Ima još šest bodova, može svašta da se desi", ističe Miletić.
 

Partizan u nedelju očekuje duel sa proleterom u Superligi na svom stadionu. "Ne možemo mnogo da budemo okrenuti ovoj utakmici, već za par dana igramo sa Proleterom. Nastavljamo borbu za titulu. Moramo da se odmorimo koliko god možemo. Nećemo da tražimo alibi, mi smo Partizan i borimo se za titulu”, poručio je Miletić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Stanković se izvinjava, zadržali bismo razloge za sebe"
Dejan Stanković, 5. 11. 2021.

Zvezda - Mitjiland

05.11.2021. 10:11

"Stanković se izvinjava, zadržali bismo razloge za sebe"

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković nije se pojavio na konferenciji za medije posle poraza od Mitjilanda (1:0) u Ligi Evrope.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve