Sport
12.03.2020. 16:56
Tanjug

RUDI GOBER ZARAŽEN: NBA i Evroliga suspendovale sezonu zbog koronavirusa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najjača košarkaška liga na svetu NBA suspendovala je sezonu do daljnjeg zbog koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju NBA, koje je izdato u noći između srede i četvrtka, do suspendovanja sezone je došlo nakon što je potrvđeno da je igrač Jute pozitivan na virus COVID 19.

"NBA suspenduje odigravanje utakmica do daljnjeg. NBA će iskoristiti ovu pauzu kako bi preuzela sledeće korake tokom pandemije koronavirusa", navodi se u saopštenju NBA.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

ESPN prenosi da je zaraženi košarkaš Rudi Gober, zbog čega meč njegovog tima i Oklahome nije odigran u noći iza nas, jer su rezultati pristigli pred početak susreta, a zaraženi igrač nije bio u areni.

Okazan je i duel Sakramenta i Nju Orleansa, a NBA navodi da je do otkazivanja došlo zbog mera predostrožnosti, pošto je sudija meča Kortni Kirklend u ponedeljak bio deo sudijskog tima na utakmici Jute i Toronta u Solt Lejk Sitiju.

I uprava Evrolige zvanično je saopštila da je na neodređeno suspendovala sva svoja takmičenja zbog pandemije koronavirusa, koju je proglasila Svetska zdravstvena ogranizacija (SZO). To automatski znači da Crvena zvezda neće igrati večeras protiv Reala u Madridu, kao ni da Partizan naredne nedelje neće dočekati Uniks u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Evroliga ističe da je pomno pratila poslednja dešavanja u vezi sa koronavirusom, obaveštenje SZO da je reč o pandemiji, sve veći rizik za sve ucesnike, sve veća ograničenja kretanja širom Evrope, nemogućnosti dolaska na određene destinacije i razlicite preporuke zdravstvenih vlasti koje bi mogle biti od koristi za sprečavanje širenja virusa.

"Zbog svega navedenog, postalo je nemoguće održavati regularnost takmicenja, a u cilju očuvanja zdravlja i sigurnosti učesnika i navijača, Evroliga je u dogovoru sa klubovima donela odluku da privremeno suspenduje sve utakmice u Evroligi i Evrokupu, kao i u juniorskoj Evroligi", stoji u saopštenju.

Najvažnije vesti u vezi koronavirusa: 

NOVI BILANS U SRBIJI: Zaraženo 19 osoba, zatvaraju se granični prelazi

MERE ZA BEOGRAD: Odlučeno da li se zatvaraju škole i vrtići

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve