Sport
14.12.2021. 21:43
R.E.

Evroliga

Ni navijanje Đokovića i Pospišila nije pomoglo: Zvezda izgubila (FOTO, VIDEO)

novak đoković, 14. 12. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u utorak uveče od Barselone rezultatom 69:76. U publici tokom meča u sali "Aleksandar Nikolić", bio je i teniser Novak Đoković i to u društvu Vaseka Pospišila.

“Atmosfera je fenomenalna, navijač sam Zvezde, to se zna, a pratim i sve naše timove. Košarka mi je omiljeni sport za gledanje”, rekao je novinarima Novak, tokom poluvremena, i dodao da je i njegov prijatelj Vasek Pospišil oduševljen i da nikada nije doživeo ništa slično.

Ali, bez obzira na navijače i na to što je prvi teniser sveta došao u majici delija i što je promukao bodreći crveno-bele, naši košarkaši su ipak izgubili, a trenutni lider na tabeli Evrolige je ostao lider. 

A onda, kada je sudija zasvirao kraj mnogi iz publike su potrčali ka parketu da bi se slikali sa kanadskim teniserom. 

Istovremeno, košarkaši Barselone, želeli su fotografiju sa Novakom. 

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim imao prliku da iznenadi i pobedi Barselonu, ali da zbog mnogobrojnih grešaka nije došlo do takvog ishoda.

"Čestitke Barseloni na pobedi. Loše smo počeli meč na oba kraja, pravili brojne greške… Donosili loše odluke u odbrani i napadu. Nakon toga je bilo bolje, a onda su oni u trećem kvartalu igrali jako dobro. Na kraju smo imali priliku da pobedimo, napravimo iznenađenje, ali smo promašili nekoliko šuteva za tri poena, a oni ih pogodili. Promašili smo i nekoliko penala, dok su oni bili precizni. Na kraju su pobedili”, rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Crveno-beli imali su loše porocente šuta za tri poena i sa linije slobodnih bacanja (3/20 za tri, 18/27 penali).

"Analizirajući te podatke, normalno da treba reći da bi sa boljim procentima imali mnogo veće šanse da savladamo veliku ekipu kao što je Barselona. Bilo je tu i drugih grešaka. Bilo je i mnogo dobrih stvari, borili smo se, nismo se predavali. Oni su imali i kontrolu utakmice, a mi smo to izdržali i došli u poziciju da igramo završnicu u kojoj smo imali šansu da napravimo iznenađenje. Međutim, oni su u tim trenucima pogađali, bilo je i grešaka i bonus penala koje smo mogli da izbegnemo, koje su oni iskoristili. Moglo je da bude i drugačije. Mogli smo da šutnemo trojku i dok je bila manja razlika. Šta je tu je, Barselona je pobedila", zaključio je Radonjić.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Nikola Kalinić i Luka Mitrović sa po 15 poena, dok je Nejt Volters ubacio 11.

Barselonu je predvodio Najdžel Hejs-Dejvis sa 14 koševa, Sertač Šanli i Roland Smits dodali su po 11, dok je Nikola Mirotić stao na 10 poena i sedam skokova.

Izabranici Dejana Radonjića protiv lidera takmičenja bili su u dostojan rival, u prvom poluvremenu imali su minus 11, ali su treću deonicu ušli sa samo tri poena zaostatka (34:31).

Gosti iz Barselone bolje su počeli i u nastavku, ali je poenima Nikole Kalinića Zvezda bila u korak sa rivalom. Usledio je nalet gostiju, koji su brzo došli do dvocifrene prednost i najveći 12 poena viška pred poslednjih 10 minuta. (61:49).

Nisu se crveno-beli predavali, serijom od 6:0 približili su se Barseloni na samo četiri poena zaostaka, ali Mirotić Katalonce vratio u bezbednu zonu od plus sedam.

Ipak, ništa nije bilo rešeno i domaći tim dva minuta pre kraja poenima Mitrovića i trojkom Markovića dolazi do minus tri.

Nije mnogo trebalo Mirotić da vrati z prednost Barseloni, a Kurik je trojkom stavio tačku na ovaj duel i pobedu gostiju, uz promašaje domaćih igrača u ključnim trenucima.

Zvezda posle ovog kola ima skor od 6-9, dok je Barselona upisala 13. pobedu.

Crveno-beli u petak dočekuju minhenski Bajern.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mitrović je kralj Čempionšipa
Aleksandar Mitrović

Igrač meseca

14.12.2021. 12:51

Mitrović je kralj Čempionšipa

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović treći put uzastopno proglašen je za igrača meseca u engleskom Čempionšipu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve