Sport
14.12.2021. 11:46
Tanjug

Diplomirao

Stanković više nije student!

Dejan Stanković
Izvor: LUSA / HUGO DELGADO

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" i stekao stručno zvanje diplomirani menadžer u sportu.

Stanković je diplomski rad na temu „Menadžment kampa Deki5 i njegov uticaj na normativne vrednosti eksplozivne snage, brzine i agilnosti mladih fudbalera“ odbranio „desetkom“, a o kvalitetu njegovog rada najbolje je posvedočio jedan od članova komisije i Stankovicev mentor doc. dr Milan Radaković.

"Ovaj diplomski rad ima sve elemente master rada, jer je istraživackog karaktera što je za svaku pohvalu", konstatovao je doc. dr Radaković.

Dejan Stanković
Izvor: LUSA / HUGO DELGADO

Stanković je diplomskim radom za cilj istraživanja imao definisanje modelnih karakteristika različitih indikatora eksplozivne snage, brzine i agilnosti fudbalera mladih uzrastnih kategorija, koji su bili učesnici "Kampa Deki5".

"Moram da kažem da mi je lakše da nastupam na stadionima pred 100.000 gledalaca nego ovde pred vama. Ovo je veliko i novo iskustvo za mene. Već sam prošao školu trenera, a u ozbiljnom trenerskom poslu oko vodenja ekipe više se ne vrti sve oko jednog čoveka. To je sada sve postalo jedan ozbiljan izazov upravo za pravog menadžera. Kako ćeš da utreniraš i pripremiš ekipu je trenerski deo, a sve ostalo je menadžerski", rekao je Stanković.

Odbrani diplomskog rada Dejana Stankovića na Fakultetu za sport na Novom Beogradu prisustvovali su članovi njegovog stručnog štaba kao i najbliži saradnici sa kampa Deki5.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dejan Stanković: "Ovo je najveći uspeh posle Barija"
Dejan Stanković, 9. 12. 2021.

Liga Evrope

09.12.2021. 23:54

Dejan Stanković: "Ovo je najveći uspeh posle Barija"

"Presrećni smo, još nismo ni svesni šta smo napravili, bićemo sutra. Ovo je najveći uspeh posle Barija", izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković posle remija u Bragi (1:1) i plasmana u Ligu Evrope.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve