Sport
09.05.2024. 14:45
R. E.

Stigle čestitke iz KSS

Selektor Pešić "skinuo kapu" Jokiću: Najbolji od najboljih

1
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i Predsednik KSS Predrag Danilović čestitali su Nikoli Jokiću na priznanju za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige ove sezone.

Jokić je treći put u karijeri osvojio prestižnu nagradu nakon što je najbolji bio i 2021. i 2022.

Selektor Pešić naveo je da Jokiću tako stigla potvrda da je najbolji igrač sveta.

"Na prvom mestu, čestitke za Nikolu na osvojenoj nagradi i svemu što on pokazuje, ne samo ove godine, nego i tokom prethodnih sezona. Kada neko osvoji MVP nagradu treći put to je onda jasna potvrda da je igrač trenutno najbolji od najboljih. Ove sezone, za razliku od prethodnih, Nikola je imao veliku konkurenciju u igračima koji igraju na spoljnim pozicijama. I u toj konkurenciji, on je osvojio priznanje", rekao je Pešić.

"Siguran sam da ovo njegovo priznanje motiviše decu u Srbiji i širom Evrope i sveta da se bave košarkom", dodao je selektor Srbije.

I predsednik KSS Predrag Danilović "skinuo je kapu" Jokiću istakavši da je ušao u istoriju najjače lige sveta.

"Još jedan neverovatan uspeh za Nikolu, uspeh zahvaljujući kome je obezbedio sebi veoma značajno mesto u istoriji NBA lige. Od srca mu čestitam i verujem da je i on svestan koliko ova njegova nagrada čini sve ljude koji u Srbiji vole košarku ponosnim zbog njega. Želim mu dobro zdravlje i još mnogo uspeha, kako na individualnom i klupskom, tako i na reprezentativnom nivou", naveo je Danilović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
23°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve