Sport
18.11.2021. 00:43
R.E.

Košarka

Obradović objasnio zašto je kapiten bio Dangubić, a ne Zagorac

željko obradović, 6. 11. 2021.
Izvor: ANSA / MATTEO BAZZI

Osećaj je da smo igrali dosta dobro u nekim momentima i više puta imali po 10 poena razlike, ali smo dozvoljavali da se vrate, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović posle pobede protiv Lijetkabelisa.

Crno-beli su slavili protiv litvanskog tima 84:77 u petom kolu Evrokupa.

"To su problemi u našoj igri, nekada ne razumemo kako igramo odbranu. Oni su se nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Nekoliko puta smo imali 10 poena prednosti i sa klupe zvali odbranu, a igrači nisu ispunili. Čista dekoncentracija, pričamo o odbrani čovek na čoveka, tu moraš da budeš fokusiran. Ne pričam o zoni u koju su oni recimo stali sad na kraju. Važna pobeda, čestitam igračima i hvala svima koji su došli da nas podrže", rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

"Ovaj tim je šuterski orijentisan, a mi kasnimo za igračima. Zašto kasnimo? Videćmo na snimku. Ledej i Panter imaju iskustvo i ko još? Koprivica? Smailagić? Glas? Ovo je novembar, ko je očekivao da ovako bude u novembru svaka mu čast", dodao je trofejni stručnjak.

Obradović je objasnio zbog čega je večeras kapiten bio Nemanja Dangubić umesto Radeta Zagorca.

"Ništa specijalno, to je samo moja odluka. Ja sam jedini čovek koji ima odgovornost za takve stvari. Ja sam rešio da Dangubić bude kapiten. Niko drugi ne može da odluči osim mene. To je sve nešto što je normalno jer ja sa ovim igračima živim 24 sata,“ rekao je Obradović.

"Odluke donosim isključivo u interesu tima, na osnovu onoga što rade na treninzima, kako se ponašaju. Pored Zagorca nisu igrali ni Trifunović, Kuruc i Miletić. To ne znači da neće igrati u sledećm mečevima. Svaki od njih je važan i mora da bude spreman da doprinese pet sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi. Svako ko nosi ovaj dres mora da zna da se od njih to očekuje", poručio je Obradović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

ABA Liga: Ubedljiva pobeda Zvezde i vređanje Željka Obradovića
KOŠARKA

Košarka

14.11.2021. 21:26

ABA Liga: Ubedljiva pobeda Zvezde i vređanje Željka Obradovića

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 71:56 u prvom ovosezonskom večitom derbiju u osmom kolu regionalne ABA lige, koji je odigran u hali "Aleksnadar Nikolić".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve