Sport
01.03.2022. 17:05
R.E./Index.hr

"Nije moguće"

Obradović objasnio zbog čega nikada ne bi vodio reprezentaciju Hrvatske

Željko Obradović
Izvor: EFE / Miguel Angel Polo

Najtrofejniji košarkaški trener u Evropi Željko Obradović govorio je u intervjuu za hrvatski Index o Toniju Kukoču, Aci Nikoliću, svojoj igračkoj karijeri, ali je i priznao zbog čega nikada ne bi preuzeo reprezentaciju Hrvatske.

Iako neki smatraju da bi Dino Rađa za mnoge u Hrvatskoj bio veliki adut za pregovore kada je u pitanju dovođenje Željka Obradovića na klupu reprezentacije, trener Partizana je objasnio zašto tako nešto nije moguće.

"Ja bih za Dina mnoge stvari uradio, ali ta situacija sigurno nije moguća. Iz prostog razloga, jer sam onog trenutka, kada sam završio sa reprezentacijom svoje zemlje, rekao da ne bih mogao niti jednu reprezentaciju da treniram. Ne bih mogao sebe da vidim da vodim reprezentaciju neke druge zemlje, protiv moje zemlje. Imao sam mnogo ponuda i sve sam ih odbio iz tog razloga. Nije reč o tome što je to Hrvatska, niti jednu selekciju ne bih mogao da treniram", istakao je Obradović u intervjuu za Index.hr.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković o sebi kao ocu, Željko Obradović o tome šta je autoritet (VIDEO)
Novak Đoković, Željko Obradović, 17. 12. 2021.

Zanimljiv i koristan pane

17.12.2021. 15:54

Novak Đoković o sebi kao ocu, Željko Obradović o tome šta je autoritet (VIDEO)

"Autoritet nije da vi pošaljete igrače na spavanje u određeno vreme, autoritet je nešto drugo", rekao je najuspešniji košarkaški stručnjak Evrope Željko Obradović, koji je zajedno sa teniserom Novakom Đokovićem i bivšom reprezentativkom Srbije u košarci Sonjom Vasić, učestvovao u panelu “Putem šampiona”, koji je organizovala Fondacija "Novak Đoković".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve