Sport
29.08.2021. 23:23
R.E.

Savladale Mađarsku

Odbojkašice Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

odbojka
Izvor: EPA / MARKO METLAS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je savladala Mađarsku 3:0 (25:20, 25:19, 25:17).

Pred više od 7.000 gledalaca u beogradskog Arene najefikasnija u ekipi evropskih i svetskih šampionka bila je Tijana Bošković sa 19 poena.

Rival u četvrtfinalu, 1. septembra od 20 sati biće Francuska, koja je prethodno savladala Hrvatsku 3:2.

"Naša ekipa igra do onog momenta kada vidi da može da pobedi bilo kakvom igrom. Ne interesuje ih kvalitet igre, nego da što pre završe utakmicu i odu u hotel", izjavio je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić psole pobede protiv Mađarske.

"Moja uloga jeste da im objašnjavam koliko je to opasno i da ispadanje iz ritma može da bude pogubno za naredne utakmice. Njihovo je da rade ono što misle da treba. Videćemo kako će ići do kraja", rekao je Terzić novinarima.

"Francuska je, po mom mišljenju, sigurno najprijatnije iznenađenje na ovom Evropskom prvenstvu. Ne zbog rezultata, već zbog načina na koji igraju i ekipe koju imaju. Vidi se da ekipu spremaju za Olimpijske igre u Parizu. Mlada su i vrlo perspektivna ekipa. Još uvek ne mogu da se nose sa vrhunskim reprezentacijama, jer nemaju iskustvo. Ne bi trebalo da imamo problema da pobedimo tu utakmicu, ali mogli bismo da napravimo spektakl" , rekao je Terzić.

Srska odbojkašica Tijana Bošković rekla je da je razlika u kvalitetu protiv Mađarske bila i više nego očigledna, ali da su se trudile da odigraju što bolju utakmicu.

"Nadam se da ćemo biti još bolje u četvrtfinalu. Predstojeće utakmice su najvažnije na turniru", izjavila je Bošković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Verovali smo u čudo i čudo se dogodilo"
Đorđe Perišić

Intervju-Đorđe Perišić

16.08.2021. 09:34

"Verovali smo u čudo i čudo se dogodilo"

"Činjenica je da naš vaterpolo ima sistem, da je iznad drugih, da svi znaju šta i kako treba da rade. I van bazena i pogotovo u bazenu."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-7°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve