Sport
08.03.2023. 15:30
R. E.

Velika počast

Lejkersi povukli dres Gasola: Suze, ponos i zahvalnost Kobiju (VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP / Jae C. Hong

Pau Gasol ušao je u istoriju Lejkersa još nakon završetka karijere 2021. godine, ali mu je klub iz Los Anđelesa ukazao dodatnu čast povlačenjem njegovog dresa pod svodove Kripto arene, nekada znane kao Stejpls centar.

Lejkersi su tu ceremoniju održali na poluvremenu meča protiv Memfisa, a bivši reprezentativac Španije, koji je za "jezeraše" nastupao od 2008. do 2014. godine, nije mogao da sakrije suze dok je njegov dres sa brojem 16 i zvanično povučen iz upotrebe. 

Tim iz Los Anđelesa nije slučajno izabrao duel protiv Grizlija, budući da je Gasol u njihov tim stigao baš iz Memfisa.

Gasolov dres pospremljen je na vrhu dvorane, tik pored dresa legendarnog Kobija Brajanta. Španskom košarkašu je to bio posebno dirljiv trenutak.

"Mnogo mi nedostaje Kobi, ne mogu ništa drugo da učinim nego da budem tu, uz njegovu porodicu. Na taj način se jedino nosim sa njegovim gubitkom. On me je definitivno inspirisao i pokazao mi šta treba da radim da bih bio najbolji igrač koji mogu da budem. Naučio me je radnoj etici, posvećenosti, kakav mentalni sklop treba da imam i izazivao me da budem bolji. A ja sam to prihvatio i išao daleko koliko je on želeo", rekao je Gasol.

1
Izvor: Beta / AP / Jae C. Hong

Pau Gasol je postao 12. igrač u istoriji Lejkersa čiji je dres podignut pod svodove dvorane.

Gasol (42) je igrao u NBA ligi od 2001. do 2019. godine, a osim za Memfis i Lejkerse nastupao je i za Čikago, San Antonio i Milvoki. Osvojio je dva NBA šampionska prstena i šest puta igrao je na Ol star meču.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve