Sport
13.11.2022. 14:10
Beta

Selektor Srbije

Pešić pred Tursku: "Klupske zastave da stavimo pod zastavu Srbije"

Svetislav Pešić
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju očekuje "izazovna utakmica" protiv Turske i da ekipa "mora da bude motivisana, sa pozitivnom energijom i da da svoj maksimum".

Srbija dočekuje Tursku u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Čeka nas izazovna utakmica. Moramo svi da budemo motivisani, da uđemo sa pozitivnom energijom i da damo svoj maksimum i pobedimo", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.
 

Selektor je dodao i da meč sa Turskom nije "presudan ali da puno donosi", jer Srbija se nalazi u grupi u kojoj "svako svakog kože da pobedi".

"Biće teška utakmica. Njima je ovo presudan meč. Njihovi igrači su nosioci igre u turskim klubovima. Turska liga je najjača posle španske. Dobo su sastavljena ekipa, imaju odličan projekat rada sa mladim igračima. Imaju dobar balans unutrašnje i spoljne igre", reakao je on.

Pešić je izjavio i da ukoliko žele da stignu do pobede njegovi igrači moraju da budu "minimum agresivni kao igrači Turske".

Trener Efesa Ataman je odlučio da ne dozvoli Vasiliju Miciću da nastupi na sutrašnjem duelu, jer je po njegov rečima potrebniji turskoj ekipi za mečeve Evrolige.

"Nemam reakciju na tu odluku. Okrećemo se stvarima koje možemo da kontrolišemo. Tužni smo zbog te odluke. Tako je kako je, nemam tačne detalje, pa ne bi dalje da komentarišem", rekao je on.

Kada je izostanak Nemanje Nedeovića u pitanju selektor je reko da ne želi "preveliki rizik, jer se u reprezentaciji igra sa više emocija i veći je rizik od povreda".

"Kada govorim o stanju u reprezentaciji uvek se pretvori u izgovor. Moramo svi da se menjamo ako želimo da idemo napred, ako želimo ponovo da budemo najbolji. Trebalo bi sve klupske zastave da stavimo pod zastavu Srbije", zaključio je Pešić.
 

Srbija sutra u četvrtom kolu Grupe I u hali "Aleksandar Nikolić" od 20.00 dočekuje Tursku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija je zemlja sporta... Bar tako Srbija misli
sport

Realnost...

17.09.2022. 12:40

Srbija je zemlja sporta... Bar tako Srbija misli

Sport je delatnost od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Bar tako piše u članu 2. Zakona o sportu.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve