Sport
23.10.2021. 01:28
R.E.

Beograd

Svetsko amatersko prvenstvo u boksu: Dolazi Roj Džons Džunior, a možda i Tajson i Stalone

boks
Izvor: Beoinfo

Svetsko amatersko prvenstvo u boksu biće održano u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra.

"Organizacija ovako velikog takmičenja će omogućiti veću promociju boksa u Beogradu i Srbiji i doprineti većoj popularnosti boksa kod naše dece", rekao je Zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru. 

Podsetio je da će Beograd ovom organizacijom postati jedini svetski grad koji je u dva navrata organizovao smotru najboljih svetskih boksera u amaterskoj konkurenciji, zbog čega je zahvalio predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Boravčaninu na uloženom trudu. 

Istakao je da Beograd kao lokalna samouprava podstiče nacionalne sportske saveze da se kandiduju za velika svetska i evropska takmičenja, a za narednu godinu je najavio Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici.

Gradu Beogradu je cilj da jednom godišnje organizuje jedno veliko takmičenje. Pored razvoja tog sporta, ostvaruje su dodatni benefiti u promociji glavnog grada Srbije. Zaostavština svetskog prvenstva u boksu će biti izgradnja nacionalnog trening centra u Beogradu", najavio je Vesić i podsetio da je izgradnjom atletske dvorane počeo preporod tog sporta, što se očekuje i sa boksom. 

Nenad Boravčanin je najavio dolazak oko 1.350 ljudi u Beograd, dok su televizijska prava otkupljena od 39 televizija širom sveta. 

Borovčanin je istakao da će pobednici u svim kategorijama dobiti po 100.000 evra koje je obezbedila Svetska bokserska federacija, dok će srebrni dobiti po 50.000, a bronzani po 25.000 evra. 

"Pored nacionalnog trening centra u Beogradu i promocije boksa, značajna zaostavština ovog svetskog prvenstva biće više od 2.000 bokserskih džakova i rukavica, te 17 ringova koji će biti podeljeni klubovima i lokalnim samoupravama", najavio je prvi čovek srpskog boksa.  

Borovčanin je istakao da se u nedelju od 19 sati u Štark areni očekuje spektakularno otvaranje, kada će nastupiti eminentni domaći i strani umetnici. 

"Potvrđen dolazak bivšeg svetskog šampiona Roj Džons Džuniora na otvaranje, dok se još očekuje potvrda o dolasku Majk Tajsona i Silvestera Stalonea na zatvaranje takmičenja", podvukao je Borovčanin. 

Na konferenciji su bili i kapiten bokserske reprezentacije Srbije Vladan Babić i glumac Miloš Biković, kao promoter predstojećeg takmičenja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čuveni bokser: "Good bye boxing"
Mani Pakjao, 29. 9. 2021.

Mani Pakjao

29.09.2021. 10:37

Čuveni bokser: "Good bye boxing"

Čuveni filipinski bokser Mani Pakjao (42) zvanično je objavio kraj karijere i odlazak u sportsku penziju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve