Sport
18.01.2022. 11:16
Tanjug

Zvanično saopštenje

Tenis AustralIja: Sve ćemo ponovo razmotriti, kad se turnir završi

Tenis, Australija
Izvor: Shutterstock

Tenis AustralIja izdao je saopštenje dva dana nakon što je najbolji teniser Novak Ðoković izgubio pravni spor protiv ukidanja vize, u kojem se navodi da će cela saga biti predmet revizije nakon završetka Australijan opena.

Odlukom federalnog suda Ðoković je u nedelju deportovan iz države i u ponedeljak je stigao u Srbiju.

"Svesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja koji je imao na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje treba naučiti, a mi ćemo razmotriti sve aspekte naše pripreme i implementacije da bismo informisali o našem planiranju. Taj proces uvek počinje kada šampioni Australijan opena podignu svoje trofeje", navodi se u saopštenju.

Tenis Australija i država Viktorija odobrile su Ðokoviću medicinsko izuzeće od strogih pravila vakcinacije protiv korona virusa zbog činjenice da je bio pozitivan na korona virus prošlog meseca.

"Želimo jasno da poručimo da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. AO 2022 je sada počeo i naš prioritet je oduvek bio da omogućimo najbolje iskustvo za sve učesnike. Tenis Australija je usko radila i sa Federalnim sudom i sa Viktorijanskom vladom tokom prošle godine kako bi organizovali da sve bude bezbedno za igrače, stručni štab i navijače što se tiče korone", ističe se u saopštenju.

Granični zvaničnici su odbili izuzeće i ukinuli vizu nakon što je Ðoković stigao u Australiju 5. januara, što je izazvalo sagu od 11 dana, koja je uključivala i dva sudska ročišta.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Najtužnije – samo dvojica Novakovih kolega bili uz njega"
Nikola Vučević 17.1.2022.

Nikola Vučević

17.01.2022. 11:39

"Najtužnije – samo dvojica Novakovih kolega bili uz njega"

Nikola Vučević, košarkaš Čikago Bulsa, koji je poslednjih dana na društvenim mrežama podržavao Novaka Đokovića, u nedelju je na Twitteru ponovo stao uz najboljeg tenisera sveta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve