Svet
17.01.2022. 01:32
R.E.

ALA

Australijski advokati: Odluka o Đokoviću opasan debakl Vlade

advokati, sudije, sud
Izvor: Shutterstock

Savez advokata Australije (Australian Lawyers Alliance - ALA) je saopštio da su "argumenti savezne Vlade Australije u slučaju protiv Novaka Đokovića opasana presedan u demokratskom društvu".

"Nas ne brine da li je gospodinu Đokoviću bilo omogućeno da igra tenis ove nedelje. Naša glavna briga je stav savezne Vlade da nije u obavezi da dokaže da bi gospodin Đoković podsticao stavove o vakcinaciji koji su u suprotnosti sa stavovima vlade, već samo da postoji mogućnost da bi ih podsticao“, rekao je portparol Saveza Greg Barns.

On je zatim dodao da "to postavlja veoma niske kriterijume za deportovanje osoba iz Australije, naročito u okolnostima kada je sposobnost ulaganja žalbe ograničena".

"Korišćenje mogućeg rizika za javni red i mir kao razloga da se nekome odbije pravo ulaska u zemlju je zabrinjavajuć za društvo koje je navodno posvećeno slobodi govora i razmišljanja", piše na zvaničnom sajtu Saveza advokata Australije, koji upozorio i na to da bi stav savezne vVade mogao značiti da će i drugim istaknutim posetiocima Australije biti zabranjen ulaz, u pokušaju da se suzbiju različita mišljenja.

"Opsesija ove vlade sa oštrim politikama čuvanja granice, u kombinaciji sa proizvoljnim pristupom otkazivanja viza i pritvaranjem, ove nedelje je stvorila debakl, ali rizikuje se i da postavi opasan presedan."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak sa osmehom napustio Melburn (FOTO)
AUSTRALIJA, 16. 1. 2022.

Leti za Dubai

16.01.2022. 14:23

Novak sa osmehom napustio Melburn (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković napustio je aerodrom u Melburnu avionom kompanije "Emirates" koji leti za Dubai. Ðoković je prethodno viđen kako se ukrcava u avion, samo nekoliko sati nakon sudske presude kojom je potvrđeno da mu je ukinuta viza, na fotografija agencije Rojters, koja je napravljena na aerodromu, Novak Đoković se osmehuje fotografu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve