Sport
09.02.2022. 15:17
Promo

Za koga biste glasali?

Top sedam svetskih sportista

Trčanje
Izvor: Shutterstock

Dokazano je da se najbolji sportista na svetu ne postaje samo talentom. Potrebno je puno rada, volje, kao i strpljenja kako bi se dostigao vrh.

Samo najveći među najvećima su uspeli da postignu titulu najboljih sportista na svetu i time ispišu istoriju sporta u svoju korist.

 

pixabay.com
Izvor: pixabay.com

Hajde da pogledamo koji sportisti su sada najpopularniji u svetu i važe za najbolje:

1. Cristiano Ronaldo

Svoj početak karijere je imao u Mančesteru i to je bilo za svako pamćenje. Igrao je sa najboljim igračima Premijer Lige u to vreme i kalio se sa asovima. Posle prelaska u Real Madrid, Cristiano Ronaldo je postao svetski poznat igrač i time se upisao u istoriju fudbala kao takav.

Portugalac je skoro osvojio razne nagrade i plasirao sebe u još veće visine. Pored toga, ovaj igrač je za svoju reprezentaciju nastupio puno puta i uvek se trudio da postigne uspehe za svoju zemlju. Na taj način je on postao i najbolji kao i najpopularniji igrač u Portugalu.

2. LeBron James

Od samog početka karijere, Lebron James je oduvek ulivao nadu u pobedu svog tima. Ovaj igrač je poseban na mnogo načina. Pored neverovatnog učinka na parketu u vidu poena, skokova, asistencija, Lebron pored toga savešeno deluje na svoje saigrače.

Reto je da se vidi da se neki igrač toliko zalaže za svoj tim i da je željan uspeha ovoliko. Podsećamo da je ovaj sportista bio na ulicama bez imalo novca. Moguće da je ovo jedan vid motivacije da se uspe i da to objašnjava koliko je ovaj košarkaš NBA uspeo u životu.

3. Tiger Woods

Kada je u pitanju golf, onda samo jedno ime dolazi do izražaja. Naravno, to je Tiger Woods, on je definitivno jedan od najbogatijih sportista na planeti. Posebno je zanimljivo da je ovaj as svoju karijeru počeo iz zabave nenadajući se ovolikom uspehu.

Sve u svemu, Tiger Woods je spreman i dan danas. To pokazuju njegovi rezultati i njegova preciznost na terenu. On je spreman da savlada svoje protivnike bez obzirna na uslove i teren na kom se igra.

unsplash.com
Izvor: unsplash.com

 

4. Novak Đoković

Najpoznatiji teniser na svetu, kao i najbolji teniser u istoriji, Novak Đoković definitivno zaslužuje mestu u 10 najboljih atleta sveta. On je živ primer da se rad i talenat isplate uvek! Sama činjenica da je Novak uspeo da nadmaši sve rekorde postavljene pre njega, govori nam da je ovaj momak vredan svakog pomena u dobrom smislu.

Uz sve to, Novak je uvek uz svoju reprezentaciju i uvek voljan da igra za boje svoje zemlje. To je i pokazao na olimpijskim igrama 2021 godine u Tokiju.

5. Usain Bolt

Najbrži čovek na svetu je definitivno Usain Bolt. Ovaj momak je svojim spretnim nogama uspeo da pobedi sve američke i kanadske trkače koji svesno koriste suplemente za bolje rezultate. Iako se ove stvari ne iznose u javnost, poznato je da se svi ostali trkači iz bolje razvijenih zemalja koriste drogama i doping sredstvima.

To nije slučaj sa Usain Boltom koji sve to prevazilazi kao od šale. Pored toga, ovaj sportista definitivno zaslužuje sve pohvale obzirom na to da je svojim trenining uspeo da ostane na vrhu kada su u pitanju olimpijske igre.

6. Conor McGregor

Svi se moramo složiti da je Conor McGregor jedan od najpoznatijih sportista svih vremena. Ovaj borac je poznat ne samo u ringu već i van njega. Naime, on poseduje više brendova odevnih kompanija kao i viski grupe.

Što se tiče njegovog uspeha u karijeri, poznato je da je uprkos svim poteškoćama, uspeo da napravi veliki pomak od ostalih. Njegove borbe su veoma zanimljive i u svojoj kategoriji je jedan od najboljih na svetu.

7. Neymar

Neymar je definitivno prvak sveta u fudbalu kada se u obzir uzmu sve karakteristke koje jedan igrač mora da ima. Ovaj momak, poreklom iz Brazila, je uspeo da za veoma kratko vreme napravi veliki bum u fudbalu. Naime, on je u Barselonu došao gde se i proslavio. Postigao je mnogo golova u LA ligi a posebno je poštovan od strane reprezentacije od koje nije odsustvovao nikad.

Kasnije je prešao u PSG i time još više unapredio sebe u karijeri. Poznato je takođe da je ovaj fudbaler pored svoje spretnosti, posebno dobar kada su u pitanju slobodni udarci.

Osim što su omiljeni među ljubiteljima sporta, ovi uspešni momci su popularna imena za kladioničare. Ukoliko vas zanima, pogledate putem online kladionice, kvote na ove sportiste i njihove timove, a Mozzart svojim korisnicima nudi i pakete dobrodošlice, opciju da se klade na poluvremenu ili uživo, ali i igre kao što su prvi penal, ili prvi crveni karton.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pakleni pejzaž iz Kine: Pogledajte ski-stazu na ZOI (FOTO)
skijanje, 8. 2. 2022.

O ovome svi pričaju

08.02.2022. 15:48

Pakleni pejzaž iz Kine: Pogledajte ski-stazu na ZOI (FOTO)

Takmičenje u takozvanim "big air" skokovima na Zimskim olimpijskim igrama u Kini održava se u jednoj napuštenoj čelilčani, a fotografije koje su nam stigle odatle izgledaju "pakleno", "jezivo", "neverovatno"... stoji u komentarima na društvenim mrežama, gde su prvo i objavljene.

Pogledajte i vi:
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve