Sport
09.07.2021. 20:13
Tanjug

"Vratite se uspešni"

Vučić olimpijcima: Kada se takmičite protiv tzv. Kosova...

VUČIĆ, OLIMPIJCI
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Predsednik Aleksandar Vučić primio je sportiste, članove olimpijskog tima Srbije i predstavnike sportskih saveza, trenere i selektore i poželeo im mnogo sreće na Olimpijskim igrama, da ostanu što duže u Japanu i da se u zemlju vrate uspešni.

Predsednik Vučić je uručio državnu zastavu vaterpolisti Filipu Filipoviću, koji će je nositi na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju.

"Veliko hvala za ogroman trud i rad, koji ste dali za svoju zemlju i narod. Uprkos olimpijskom pravilu da je važno učestvovati, mi se nadamo uspehu, pobedama, medaljama, kakve god bile", poručio je predsednik.

Rekao je da posebno našim takmičarkama u džudou Milici Nikolić i Marici Perišić želi da kaže da će sve probleme i sve ono što bi neko protiv njih rekao, postaviti na svoja leđa.

"Milici i Marici želim da kažem, pošto ćete imati u konkurenciji takmičarke sa tzv. Kosova, da ne brinete. Vi se bavite sportom, pobeđivale, gubile, bićemo uz vas. Mi vas nećemo terati ni na kakve političke akte. Ne tražimo niti da napuštate postolja, niti da ne učestvujete protiv njih. Mi, političari ćemo uraditi naš posao, što se tiče odnosa prema Prištini", rekao je Vučić.
 

Vučić je naveo da je država spremila nagrade i da su one po visini za srebro i bronzu ispred Rusije, i svakako ispred svih u regionu.

"Verujem da će u budućnosti, kako ekonomija bude rasla, nagrade moći da se prbliže onima koji najviše daju u svetu. To je samo mali deo naše zahvalnosti za sve ono što od vas očekujemo", naglasio je Vučić.

"Vi ste ponos Srbije, uzor mladima u Srbiji. Mi ćemo samo da budemo obični navijači. Za sve možete da se obratite našoj ambasadi u Japanu, gde imamo sjajnu ambasadorku i ljude", dodao je predsednik.

Ukazao je da su se olimpijci Andrea Arosvić i Martin Mačković već oporavili i da se nada da će se i Miloš i Sonja Vasić oporaviti.

VUCIC OLIMPIJCI PRIJEM
Izvor: TANJUG / RADE PRELIĆ

"Verujem u snagu Srbije, da ćemo i ovog puta pokazati kako se borimo za svoju zemlju i kako naša zemlja ima sve više dobrih i najboljih sportista u svetu", poručio je predsednik Vučić.

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović Vučiću je uručila amajliju, a predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković amajlije je dodelio Ognjenovićevoj i džudisti Aleksandru Kukolju. Komplet znački ministaru omladine i sporta Vanji Udovičiću uručio je Aleksandar Kukolj.

Predsednik OKS Božidar Maljković zahvalio se državi za optimalne uslove za rad.

"Ova amajlija je simbol Srbije, to je najlepši četinarski cvet. Sa amajlijom idete u Tokio, ona će vas čuvati od svega, pa i od ove bolesti. Naša obaveza je da pobeđujemo, na to nas teraju rezultati u istorijii, rejting u svetu. Idemo da se borimo, moje trenersko pravilo tokom cele karijere je dati najviše što možes od sebe tog dana. To pravilo praktikuje i najveći od naših sportista Novak Ðoković. Želim vam dobro zadravlje, sve ostalo može uspeti svojom veštinom", rekao je Maljković.
 

Tim Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, dve nedelje pre početka takmičenja, broji 85 sportista.

VUCIC OLIMPIJCI PRIJEM
Izvor: TANJUG / RADE PRELIĆ
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li znate himnu Olimpijskih igara?
muzika, note

OI 2021

05.07.2021. 06:00

Da li znate himnu Olimpijskih igara?

Na svečanom otvaranju Olimpijskih igara intonira se olimpijska himna. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve