Sport
12.12.2023. 09:30
R.E.

Opravdano?

Zbog čega je Erdogan ukinuo fudbal u Turskoj (VIDEO)

1
Izvor: Beta/AP / Michael Varaklas

Talas nasilja u fudbalu nastavio je da se širi.

Nakon što je Grčka odlučila da se fudbalske utakmice u domaćem prvenstvu dva meseca igraju bez prisustva publike, zbog sukoba navijača i policije, Turska je donela još radikalniju odluku. 

Nema fudbla do daljnjeg, odnosno dokel god se na travnatom terenu odvija svirepo nasilje. 

Okidač za ovakvu odluku je potez predsednika Ankaraguča.

Naime, Ankaraguču u utakmici protiv Rizespora vodio sve do 97. minuta kada je primio gol čime je rezultat izjednačen (1:1). Nezadovoljstvo domaćih je toliko eskaliralo da je predsednik domaćina Baštani Faruk Koča nasrnuo na sudiju i pesnicom ga udario u lice. 

Međutim, stvar se na tome nije završila. Usledila je gužva na centru terena, a jedan igrač je štitio sudiju dok je on pokušavao da ustane.

Sudija Halil Meler je na kraju uspeo da ustane, a napadnut je njegov pomoćnik kog su šutirali domaći igrači dok je ležao na travi.

Scene koje su viđene na ovoj utakmici bile su dovoljan razlog da se o svemu oglasi Redžep Erdogan predsednik Turske, koji je saopštio da je fudbal u ovoj zemlji suspendovan. 

„Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti da dođe do nasilja u turskom sportu“, rekao je Erdogan.
 

Koča će biti pritvoren, što je potvrdio Ali Jerlikaja na društvenim mrežama, dok je policija je uhapsila još dve osobe.

Nakon svega se oglasio i Fudbalski savez Turske.

„Sudija je uz pomoć policije uspeo da uđe u svlačionicu. Ovaj podli napad nije izvršen samo protiv njega. Danas je izvršen ovaj nehuman i odvratan napad na sve aktere turskog fudbala“ Povezani klub, predsednik kluba, zvaničnici kluba i svi oni koji su krivi za napad na sudiju Umuta Melera biće najstrože kažnjeni. Odlukom Upravnog odbora Turske fudbalske federacije utakmice u svim ligama su odložene na neodređeno vreme“, saopštio je FS Turske.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve