Svet
21.08.2023. 21:00
Beta

Grčka

O čemu su razgovarali Kurti i Plenković

Andrej Plenković
Izvor: EPA / Olivier Matthys

Premijer Kosovo Aljbin Kurti i premijer Hrvatske, Andrej Plenković ocenili su i Atini da su odnosi između dve zemlje odlični, saopšteno je iz vlade Kosova.

Sastankom sa Plenkovićem, Kurti započeo je danas svoj boravak u Atini, radi učešća na večeri koju povodom 20 godina Solunskog samita priređuje grčki premijer Kiriakos Mitsotakis.

"Na sastanku je bilo reči o odličnim odnosima Kosova i Hrvatske i potencijalima, koje dve zemlje imaju za njihovo dalje produbljivanje i konkretizaciju. Premijer Kurti upoznao je premijera Plenkovića sa napretkom i dostignućima zemlje na ekonomskom i demokratskom planu, sa naglaskom na dvogodišnju vladavinu", kaže se u saopštenju.
 

Dodaje se da su dvojica premijera podelili svoja gledišta na geopolitička dešavanja u regionu i izazove sa kojima se region suočava, ostajući privrženi bliskoj saradnji, u službi zajedničkih interesa i u skladu sa Evropskom unijom i NATO-om.

Tokom susreta, kako je saopšteno, bilo je reči i o dijalogu uz posredovanje Evropske unije i Kurti je istakao potrebu pune, brze i bezuslovne primene Osnovnog Briselskog sporazuma i njegovog aneksa, dogovorenog u Ohridu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve