Svet
27.11.2021. 10:35
Tanjug

"Nema koristi od straha"

Brazil zatvara granice za putnike iz šest južnoafričkih zemalja

Aerodrom
Izvor: Shutterstock

Brazil će zatvoriti granice za putnike iz šest južnoafričkih zemalja, izjavio je šef kabineta brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

On je naveo da će Brazil zatvoriti svoju vazdušnu granicu za šest zemalja u Africi i da će država zaštititi Brazilce u ovoj novoj fazi pandemije, prenosi Rojters.

Šest zemalja za koje će biti uvedeno zatvaranje granica su Južna Afrika, Esvatini, Lesoto, Namibija, Bocvana i Zimbabve.

Brazilski zdravstveni regulator Anvisa preporučio je juče da se zabrane putovanja iz pojedinih afričkih zemalja zbog otkrivanja novog soja koronavirusa, navodeći da strancima koji su bili u nekoj od tih afričkih zemalja u prethodnih 14 dana ne bi trebalo dopustiti da slete u Brazil, a da bi Brazilci koji dolaze iz tih zemalja trebalo da budu u karantinu.

Predsednik Žair Bolsonaro juče je izjavio da razmišlja o preduzimanju mera zbog otkrivanja novog soja koronavirusa, ali je ponovio da je protiv strogih ogranicenja.

"Brazil ne može da podnese još jedno zatvaranje. Nema koristi od straha", rekao je Bolsonaro. Dodao je da će preduzeti racionalne mere.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi soj koronavirusa pokosio cenu nafte
Nafta

Strah je veliki

26.11.2021. 18:45

Novi soj koronavirusa pokosio cenu nafte

Cene nafte su pale za više od 5,0 odsto na dvomesečni minimum, pošto je nova varijanta virusa kovid-19 unela strah i zabrinutost među investitore da bi u prvom kvartalu 2022. moglo da dođe do znatnog viška ponude.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve