Svet
26.07.2023. 20:10
Beta

Evropska unija

Nove sankcije protiv Belorusije: Evo zbog čega

Belorusija sankcije
Izvor: Shutterstock

Evropska unija (EU) je usvojila novi paket sankcija protiv Belorusije, zbog umešanosti ove zemlje u agresiju Rusije protiv Ukrajine, saopštilo je špansko predsedavanje EU.

"Ambasadori EU dogovorili su se danas o usvajanju restriktivnih mera. Mere uključuju popise pojedinaca i entiteta", saopštilo je špansko predsedavanje EU u objavi na Twitter.
 

Od 24. februara 2022. godine, kada je Rusija napala Ukrajinu, EU je usvojila 11 paketa teških sankcija protiv Moskve ali i protiv Belorusije zbog podrške koju režim u Minsku pruža Kremlju.

Sankcije uključuju individualne i ekonomske mere protiv određenih pojedinaca, ograničenja trgovine, SWIFT zabranu za pet beloruskih banaka, zabranu transakcija sa Centralnom bankom Belorusije, ograničenja finansijskih priliva iz Belorusije u EU, kao i zabranu davanja novčanica denominiranih u evrima Belorusiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin optužio Poljsku da ima pretenzije na Belorusiju i zapadnu Ukrajinu
Vladimir Putin

Predsednik Rusije

22.07.2023. 09:53

Putin optužio Poljsku da ima pretenzije na Belorusiju i zapadnu Ukrajinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je Poljsku da ima teritorijalne pretenzije na zapad Ukrajine, kao i na Belorusiju, koja je do 1991. godine bila u sastavu Sovjetskog Saveza, zajedno sa Rusijom i Ukrajinom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve