Svet
28.10.2019. 13:03
Tanjug

Predsednik Evropskog saveta

IDEMO ISPOČETKA Tusk: Moguće odlaganje Bregzita do 31. januara 2020.

7bd1b56e.jpg

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je na svom Tviter nalogu da je EU postigla dogovor da se Bregzit može

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je na svom Tviter nalogu da je EU postigla dogovor da se Bregzit može odložiti do 31. januara naredne godine.

Raniji izlazak Britanije iz EU bio bi moguć ako bi britanski parlament ratifikovao sporazum o razvodu, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Bregzit (3)

Povezane vesti - Džonsonov šou

Britanski premijer Boris Džonson nevoljno je prošle nedelje zatražio tromesečno odlaganje Bregzita, do kraja januara 2020, nakon što su poslanici Donjeg doma parlamenta odbacili novi sporazum koji je on postigao s blokom.

Rojters navodi da svako odlaganje Bregzita moraju da prihvate svih 27 zemalja članica, a primedbe Francuske su do sada sprečavale donošenje takve odluke.

[caption id="attachment_242207" align="alignnone" width="599"]EPA-EFE/NEIL HALL EPA-EFE/NEIL HALL[/caption]

Povezane vesti - MAKRON VODI POBUNU: Francuska želi da Britanija izađe u roku od dve nedelje

Prema najnovijem planu, Britanija bi mogla da izađe iz Unije 1. decembra ili 1. januara, što zavisi od toga kada bi parlament ratifikovao sporazum, u novembru ili decembru. Ukoliko bi Britanija ostala u EU i posle 31. oktobra, evropski blok bi zatražio od Londona da imenuje kandidata za novu Evropsku komisiju, naveli su diplomatski izvori.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve