Svet
22.11.2021. 14:05
Tanjug

Dejvid Nabaro

Izaslanik SZO: Jako nas brine situacija u Evropi

Dejvid Nabaro 22.11.2021.
Izvor: EPA/MARTIAL TREZZINI

Specijalni izaslanik Svetske zdravstvene organizacije za kovid-19 doktor Dejvid Nabaro je poručio da može da razume proteste u Evropi, ali da je veoma zabrinut zbog velikog broja slučajeva širom Evrope, kao i brzine kojom se virus širi.

"Zaista sam veoma, veoma zabrinut zbog onoga što vidim širom Evrope, uključujući sada u zapadnoj Evropi, odnosno ovog veoma velikog broja slučajeva, ali i brzine kojom se njihov broj uvećava, što je zaista razlog za zabrinutost", izjavio je Nabaro za "Skaj Njuz".

Dodaje, međutim, da nije iznenađen što ovaj virus jednostavno ne nestaje i da ga takođe ne čudi što ljudi protestuju, jer je, kako kaže, "javnost u toliko zemalja već sita onoga što se događa".

"Međutim, ja, kao osoba iz oblasti javnog zdravlja, moram da podelim sa Ujedinjenim Kraljevstvom i vašim gledaocima da ćemo morati da nastavimo da se odupiremo ovom virusu i to ćemo učiniti tako što ćemo otežati virusu da pređe sa jedne osobe na drugu uz pomoć nošenja maski za lice i izbegavanje udisanja vazduha koji drugi udišu", izjavio je Nabaro.

Napominje da postoji potreba da oni koji ispunjavaju uslove za vakcinaciju budu odmah vakcinisani, jer to, kako tvrdi, donosi ogromnu razliku u količini patnje i smrtnih ishoda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počelo je: Austrija uvela obaveznu vakcinaciju (ANKETA)
Austrija

Ko će sledeći?

19.11.2021. 11:50

Počelo je: Austrija uvela obaveznu vakcinaciju (ANKETA)

Austrijska vlada, u dogovoru sa guvernerima svih devet pokrajina, donela je odluku o uvođenju potpunog lokdauna od ponedeljka, a kao prva članica EU i odluku o uvođenu obavezne vakcinacije za sve građane od 1.februara iduće godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
21.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve