Svet
30.03.2023. 22:15
Beta/AFP

Bolnica u Rimu

Kako je papa Franja

Papa Franja
Izvor: ANSA / FABIO FRUSTACI

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja koji se nalazi u bolnici u Rimu, dobija tretman antibioticima za bronhitis što je dovelo do "jasnog poboljšanja" njegovog zdravstvenog stanja, saopštio je danas medicinski tim u rimskoj bolnici Đemeli.

Osamdesetšestogodišnji papa dobija tretman antibioticima koji je dao željene rezultate, naveo je medicinski tim u saopštenju, preneo je preneo Vatikan.

Kako je navedeno, papa bi mogao da izađe iz bolnice "narednih dana".

On je juče primljen u bolnicu, zbog, kako je rečeno, respiratorne infekcije, nakon što je prethodnog dana imao poteškoća sa disanjem.

Papa Franja, kojem je u mladosti odstranjen deo plućnog krila, nije zaražen korona virusom, ali će ostati u bolnici nekoliko dana, juče je saopštio Vatikan.

Papa bi u nedelju trebalo da održi službu povodom praznika Cveti, a za sada nije poznato da li će njegovo zdravstveno stanje uticati na obeležavanje Uskršnjih praznika od 6. do 9. aprila.

Hhospitalizacija pape Franje prva je od jula 2021, kada su mu odstranjeno 33 centimetra debelog creva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Papa Franja o izricanju smrtnih kazni u Iranu
1

Osuda.

09.01.2023. 18:10

Papa Franja o izricanju smrtnih kazni u Iranu

Papa Franja osudio je izricanje smrtnih kazni u Iranu ljudima koji su osuđeni u procesima povezanim sa antivladinim demonstracijama na kojima se "zahteva veće poštovanje dostojanstva žena".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
26°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve