Svet
27.09.2021. 13:50
Tanjug

Nova odluka

Kina smanjuje broj abortusa

Kina koronavirus
Izvor: EPA / ALEX PLAVEVSKI

Kina će ograničiti broj abortusa koji nisu iz zdravstvenih razloga, saopštila je kineska vlada dodajući da je ova mera usmerena na popravljanje "reproduktivnog zdravlja žena".

Kina je već uvela striktne mere protiv selektivnih abortusa, a zdravstvene vlasti su upozorile 2018. godine da abortusi štete ženskom telu i stvaraju rizik od steriliteta, preneo je Rojters.

Državno veće Kine kaže da će, prema novom uputstvu, ženama biti unapređen pristup prenatalnoj dijagnostici.

Iako je Kina i dalje najnaseljenija država sveta, nedavni cenzus je pokazao da je rast populacije u periodu između 2011. i 2020. godine najsporiji od pedesetih godina prošlog veka, a očekuje se da će još da se usporava narednih godina.

Nakon godina pokušaja da se ograniči rast stanovništva, Peking sada promoviše novu politiku kojom se ohrabruju bračni parovi da imaju više dece.

U junu je rečeno da će dozvoliti svim bračnim parovima da imaju troje dece, umesto dvoje, koliko je dosad bilo dozvoljeno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kina rešila: Nema više držanja privatnih časova preko interneta
Kompjuter

Učenje zbog profita

08.09.2021. 12:53

Kina rešila: Nema više držanja privatnih časova preko interneta

Kina je zabranila privatnim nastavnicima da drže časove na internetu ili na neregistrovanim mestima, poput stambenih zgrada, hotela i kafića, u težnji da iskoreni svako podučavanje zbog profita.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve