Svet
15.07.2021. 07:05
Tanjug

Izbori u Nemačkoj

Ko će naslediti Angelu Merkel?

Angela Merkel
Izvor: AP POOL / MICHAEL SOHN / POOL

Očekivanja da će, nakon izbora u septembru, kandidat konzervativnog bloka za kancelara Nemačke Armin Lašet naslediti kancelarku Angelu Merkel na čelu najveće evropske ekonomije, uveliko su porasla, s obzirom na vođstvo Lašetove Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u anketama javnog mnjenja.

Najnovija anketa sprovedena među biračima, koju je danas objavio Institut za istraživanje javnog mnjenja “Forsa”, pokazala je da se podrška Lašetovoj stranci CDU i njegovim partnerima iz Hrišćansko-socijalne unije Bavarske (CSU) kreće oko 30 odsto u poslednje tri nedelje, prenosi nemačka agencija Dpa.

Podrška CDU-CSU je pre mesec dana iznosila 28 procenata.

Septembarski izbori označiće i početak jedne nove ere nakon odlaska Merkelove, koja će otići sa političke scene nakon 16 godina na vlasti.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mutti, zašto nas ne voliš?
Angela Merkel

Balkan po volji Nemačke

15.04.2021. 16:02

Mutti, zašto nas ne voliš?

Afera koja poslednjih nedelja pogađa nemački vladajući CDU oko malverzacija i korupcije pri nabavci medicinske opreme mogla bi da utiče na izgled buduće nemačke vlade. Da li bi to moglo da dovede do promena kosovske politike Berlina? Pitanje je samo, ako do toga dođe, da li će to, sa stanovišta Srbije, da bude nabolje ili nagore.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve