Svet
16.01.2023. 10:54
Beta

Mesina Denaro - Diabolik

Uhapšen najtraženiji šef mafije u Italiji, posle 30 godina bekstva

1
Izvor: Beta / Carabinieri / Carabinieri

Najtraženiji mafijaš u Italiji Mateo Mesina Denaro koji je u bekstvu 30 godina uhapšen je u Palermu u Siciliji, rekli su italijanski zvaničnici.

Šezdesetogodišnji Sicilijanac smatra se naslednikom vođa Koza Nostre, Toto Rina i Bernarda Provencana, koji su umrli u zatvoru 2016. odnosno 2017. 

"Danas 16. januara karabinjeri... su uhapsili begunca Matea Mesinu Denara u zdravstvenoj ustanovi u Palermu gde je došao na terapiju", rekao je general karabinjera Paskvale Anđelosanto agenciji AGI. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekspres (@ekspres_nedeljnik)

Potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini napisao je na društvenim mrežama da je Denaro uhapšen posle 30 godina bekstva.

1
Izvor: Beta / LaPresse

"Sa velikim emocijama zahvaljujem se muškarcima i ženama u državi koji nikad nisu odustali, potvrđujući pravilo da pre ili kasnije čak i najveći kriminalci u bekstvu budu uhapšeni, napisao je Salvini dodajući: "Danas je lep dan za Italiju i služi kao upozorenje mafijašima da institucije i naši heroji u uniformi nikad ne odustaju".

Denaro, rođen u aprilu 1962. blizu Trapanija na Siciliji, nalazi se na prvom mestu na spisku šest najtraženijih kriminalaca u Italiji.

On je osuđen u odsustvu na doživotni zatvor zbog ubistava.

1
Izvor: Beta / LaPresse

Jedina njegova fotografija potiče iz 1990-ih godina.

Više godina su stotine policajaca i karabinjera učestvovale u traganju za njim.

Od 2000-tih godina italijanska policija je povećala broj hapšenja i zaplena u njegovom okruženju u strategiji izolacije kojoj je trebalo gotovo 20 godina da donese  rezultate, toliko je velika bila njegova mreža podrške.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je prekinuto zatišje u balkanskom mafijaškom ratu
Pištolj

Mafija podigla glavu

05.07.2022. 12:15

Kako je prekinuto zatišje u balkanskom mafijaškom ratu

Godinu dana trajalo je zatišje u najvećem balkanskom mafijaškom ratu, a onda su naslovne strane srpskih i crnogorskih medija ponovo preplavile vesti o ubistvima, hapšenjima, odbeglim pripadnicima najjačih kriminalnih grupa na Balkanu – "škaljaraca“, "kavača“, pripadnika klana Darka Šarića…
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve