Svet
02.10.2022. 08:40
Beta

Opšti izbori

Kristijan Šmit pozvao građane BiH da izađu na izbore u nedelju

Kristijan Šmit, 2. 10. 2022.
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovni Kristijan Šmit, pozvao je građane BiH da na opštim izborima, koi se održavaju u nedelju, iskoriste demokratsko pravo glasa i tako aktivno učestvuju u definisanju smera države za naredne četiri godine.

"Neki kažu da se ništa ne menja i da politika stoji u mestu. Postoje mnogi nagomilani problemi koji čekaju vaše političke predstavnike da zasuču rukave i nadju rešenja, jer život ne stoji u mestu", kazao je Šmit u poruci gradjanima u BiH.

Prema njegovim rečima, kroz pandemiju korona virusa, rat u Ukrajini, rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu videlo se da uvek postoje novi izazovi, a institucije BiH na svim nivoima moraju biti u stanju da odgovore na te izazove.

"U protivnom će vaša deca odgovoriti tako što će otići iz ove zemlje", ocenio je Šmit.

Zbog toga, dodao je, gradđni moraju da učestvuju u odlučivanju i moraju na sutrašnjim izborima da izaberu predstavnike koji će raditi za njih i za njihovu decu, kao i prosperitet zemlje.

"Beskrajne političke blokade moraju prestati. Ne može više biti vlada u tehničkom mandatu, a institucije moraju raditi kako bi napokon iskorenile diskriminaciju iz izbornog sistema ove zemlje", naglasio je visoki predstavnik u BiH.

Rekao je da taj proces počinje u nedelju ispunjenjem građanske dužnosti na biralištima, a nastavlja se brzim formiranjem vlasti na osnovu izbornih rezultata.

"Moja kancelarija će pratiti ovaj proces, a ja ću intervenisati ako bude neophodno da bismo obezbedili da se vaša volja, kao glasača, poštuje", dodao je Šmit.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O čemu su razgovarali Vučić i Kristijan Šmit
ALEKSANDAR VUCIC - KRISTIJAN SMIT

Visoki predstavnik BiH

14.04.2022. 12:25

O čemu su razgovarali Vučić i Kristijan Šmit

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa Visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Кristijanom Šmitom, kome je izrazio "jasno neslaganje sa poslednjim odlukama i primenom bonskih ovlašćenja", za koje smatra da "ne doprinose stabilnosti", saopšteno je iz Predsedništva Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve