Svet
06.12.2021. 21:35
Tanjug

"Koriste ovu etiketu"

Lukašenko: Niko u Rusiji ne planira da napadne Ukrajinu

Aleksandar Lukašenko
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Optužbe zapadnih zemalja o mogućem napadu Rusije na Ukrajinu su neosnovane, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

"Potreban im je izgovor da napadnu Rusiju. Zbog toga koriste ovu etiketu, iako niko u Rusiji ne planira da napadne Ukrajinu. Rusija može jasno da vidi šta se dešava u Ukrajini. A ovi razvoji, kao i planovi koje tamo imaju NATO i Amerikanci su neprihvatljivi ne samo za Rusiju već i za nas, jer smo tu blizu", rekao je Lukašenko, a prenosi agencija Belta.

Beloruski predsednik veruje da će se "mnogo toga promeniti do kraja meseca".

"Uskoro ćete videti mnoge stvari. Videćemo ishod za region koji se prostire od Crnog do Baltičkog mora, doći ćemo do nekog rešenja", rekao je Lukašenko, prenosi agencija Tas s.

Kijev neprestano govori o navodnoj vojnoj pretnji od Rusije, a u međuvremenu, ruski predsednik Vladimir Putin je više puta izjavio da Moskva ne planira nikoga da napadne i da je takozvana ruska pretnja puka fikcija, navodi ruska agencija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU: Lukašenko na gangsterski način namamio migrante
Migranti

Migrantska kriza

09.11.2021. 19:30

EU: Lukašenko na gangsterski način namamio migrante

Evropska komisija optužila je predsednika Belurusije Aleksandra Lukašenka da je "namamio" migrante da dođu u tu zemlju, pod lažnim obećanjem o lakom ulasku u Evropsku uniju, uz pomoć "nehumanog, gangsterskog pristupa".
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve