Svet
31.03.2023. 16:47
Beta

Belorusija

Lukašenko uradio ono što se od njega nije očekivalo

1
Izvor: Beta/Belarusian Presidential Press Service

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas da se proglasi prekid vatre u Ukrajini i uspostavi primirje "bez prava da ijedna strana prerasporedi opremu i pregrupiše trupe".

Lukašenko je, obraćajući se danas beloruskom parlamentu i građanima, izjavio da pregovori o primirju u Ukrajini treba da počnu odmah, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

"Rizikovaću i sugerisati da treba doći do prekida neprijateljstava. Bez prava da strane prerasporede opremu i pregrupišu trupe", rekao je on.

Međutim, beloruski predsednik je dodao da je, ako Zapad "još jednom pokuša da iskoristi primirje da na prevaru ojača svoju poziciju" Rusija onda "dužna da upotrebi svu svoju moć".

"S obzirom na vojno-političku situaciju oko naše države, počeo sam razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o vraćanju nuklearnog oružja Belorusiji", rekao je Lukašenko, misleći na atomske bombe koje je njegova zemlja dala Rusiji 1990-ih godina.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SAD i Rusija prestali da razmenjuju podatke o nuklearnom oružju
1

(Ne)očekivano

29.03.2023. 08:46

SAD i Rusija prestali da razmenjuju podatke o nuklearnom oružju

Sjedinjene Države i Rusija su prestale da razmenjuju podatke o nuklarnom oružju što su činile po Novom Sporazumu START o ograničvanju nuklearnih arsenala (New START), poslednjem takvom dokumentu koji propada.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
17°C
24.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve