Svet
08.03.2022. 15:45
Beta

Predsednik Hrvatske

Milanović: Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla

Zoran milanović
Izvor: AFP POOL / KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u Zagrebu da su za njega u trenutnoj situaciji, dok nema nasilja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sagovornici.

"Dok nema nasilja, a nema ga, Dodik je za mene sagovornik. Čak je i Vučić sagovornik u ovoj situaciji kad se odlučuje, sad je vreme da Srbija odluči, da kažu gde su. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla", rekao je Milanović novinarima.
 

Milanović je tako odgovorio na pitanje o Dodikovim idejama o otcepljenju Republike Srpske i dodao da i on ima "blesavih ideja", ali da su "jedno ideje, politička retorika, a drugo ono što je stvarno realno i što se stvarno želi postići onime što se govori".

Hrvatski predsednik je kazao da Ukrajina Srbiju "nije krivo ni pogledala, nije priznala Kosovo", navodeći da sve zemlje treba da priznaju Kosovo.

"Ne radim to iz pakosti prema Srbiji, već želim da vidim Srbiju i Srbe ovde na Zapadu", rekao je Milanović.
 

Upitan o razgovorima u Evropskom parlamentu o sankcijama Dodiku zbog korupcije i pretnje bezbednosti BiH, Milanović je kazao da "ne voli hajke, jer ih obično sprovode kukavice i oni koji se sakriju u prvu rupu kad zagusti".
 

"Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i saradnik kog poznajemo. Strahujem od onih koje ne poznajem, posebno ako su dovedeni za ruku", naveo je Milanović.
 

Dodao je da je Dodik "nekima čudovište", a njemu sagovornik, i da mu "neće uvesti sankcije".

Povodom pojačanog prisustva EUFOR-a u BiH, Milanović je rekao da tome ne treba pridavati posebnu važnost i dodao da u BiH ne može da dodje do oružanog sukoba.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Možemo biti ponosni što smo na spisku Rusije"
Andrej Plenković

Andrej Plenković

07.03.2022. 19:41

"Možemo biti ponosni što smo na spisku Rusije"

Andrej Plenković prokomentarisao je činjenicu da se Hrvatska, zajedno sa drugim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, nalazi na spisku neprijateljskih država.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve