Svet
14.06.2021. 11:00
Tanjug

Pomešao Libiju i Siriju

Predsednik SAD se ponovo zbunio

Džozef Bajden
Izvor: BELGA POOL / BENOIT DOPPAGNE / POOL

Predsednik SAD Džozef Bajden se, govoreći o mogućnosti saradnje sa Rusijom u pružanju humanitarne pomoći zemljama pogođenim sukobima, zbunio i pomešao Libiju i Siriju, i to ne jednom već tri puta.

Bajden je rekao da SAD mogu da rade zajedno sa Rusijom u Libiji, potom je rekao da je Rusija svojom intervencijom u "Siriji zagrizla više nego što može da proguta", a nakon toga je ponovo spomenuo Libiju, navodi Foks njuz.

"Sve dok oni nemaju mogućnost da uvedu neki red u region, to ne možete dobro učiniti bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi. Dakle, nadam se da ćemo naći način da spasimo živote ljudi u, na primer, Libiji“, rekao je Bajden.

Zvaničnici Bele kuće kasnije su rekli da je on mislio na Siriju kada je spomenuo Libiju, ali je Bajdenova greška izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

"Pretpostavljam da je, kada bombardujete toliko zemalja odjednom, to teško pratiti“, napisala je libanska geopolitička komentatorka Sara Abdalah.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od Bajdena za srećan put
Džo Bajden

Dijalog u Briselu

14.06.2021. 08:00

Od Bajdena za srećan put

„Sve što je potpisano mora da se sprovede. Nije to samo pritisak na Prištinu i formiranje Zajednice srpskih opština, već i na Srbiju koja će morati da prizna Kosovo u postojećim granicama“, ističe Šeholi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
08.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve