PROTESTI U SUDANU: Četvoro ubijenih, vojna vlast kaže da ne dopušta haos (VIDEO)

PROTESTI U SUDANU: Četvoro ubijenih, vojna vlast kaže da ne dopušta haos (VIDEO)

AP Photo


Sudansko vladajuće vojno veće upozorilo je kako neće dopustiti “haos” nakon što je četvoro ljudi ubijeno u nasilju koje je izbilo nakon dogovora o političkoj tranziciji između generala i demonstranata.

Snažna pucnjava čula se u glavnom gradu u noći između ponedeljka i utorka, iako i dalje nije jasno šta je uzrok sukoba. Jedan policajac i tri demonstranta ubijeni su u Khartoumu, a brojni drugi demonstranti su povređeni, izveštava državna televizija.

Prelazno vojno vijeće, koje je preuzelo vlast nakon što je vojska prošlog mjeseca svrgnula dugogodišnjeg predsjednika Omara al-Bashira, za nasilje je okrivilo protivnike koji su nezadovoljni prelaznim sporazumom.

“Iza ovoga stoje skupovi koji marljivo rade na tome da prekinu bilo kakav napredak u pregovorima.  Pripadnici (paramilitarne) Rapid Support Force i vojske neće ispaliti niti jedan metak na našu braću koja demonstriraju, ali ponavljamo: ne dozvoljavamo haos”, poručili su.

Demonstranti su rekli kako su kontrarevolucionari povezani s Baširom započeli nasilje u ponedeljak.

Povezane vesti – Da li smo svedoci novog Arapaskog proleća i šta se dešava u sve češćim sukobima u Africi pročitajte ovde.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar